Menu
 • Home
 • Badkamers

Wat kost een nieuwe badkamer?

Staat u op het punt om de badkamer (deels) te renoveren of een geheel nieuwe badkamer aan te schaffen? De kans is groot dat u dan graag wil weten hoeveel de badkamer (renovatie) ongeveer gaat kosten. De kosten van een nieuwe badkamer hangt natuurlijk af van uw badkamer plannen. In deze blog proberen we u een zo goed mogelijk beeld te geven over hoeveel een badkamer ongeveer gaat kosten.

Gepubliceerd op 17 januari 2023, in de categorie badkamers, met de tags badkamers

Geheel nieuwe badkamer of renovatie?

De kosten voor een nieuwe badkamer zijn afhankelijk van uw wensen, de ruimte en of er gerenoveerd wordt of dat er een geheel nieuwe badkamer geplaatst wordt. Vooral de kosten kunnen een grote rol in de uiteindelijke prijs spelen. Een luxe wellness badkamer is bijvoorbeeld niet per definitie duurder dan een standaard badkamer waar voor exclusieve materialen is gekozen. 

Het is lastig om de gemiddelde badkamer kosten per m2 te geven. Dit is namelijk geheel afhankelijk van het luxeniveau van de badkamer. U kunt zich voorstellen dat een badkamer met basic materialen en sanitair goedkoper is per m2, dan een luxe wellness badkamer

De badkamer kosten zijn dus sterk afhankelijk van:

 • De grootte van de (badkamer)ruimte
 • Renovatie of complete verbouwing
 • Kwaliteit van de materialen en het sanitair
 • Arbeidsintensiviteit van de verbouwing 
 • Hoeveelheid sanitair

Badkamer kosten bij Keizers Tegels & Sanitair

Bijna alle badkamer bij ons worden op maat gemaakt. Dit betekent dat wij niet een standaard prijs voor een badkamer rekenen. Aan de hand van de beschikbare ruimte, het budget en de wensen van de klant, wordt er een eerste ontwerp gemaakt. 

Doordat alle badkamers op maat worden gemaakt en door de eindeloze opties in ons aanbod aan materialen, sanitair en wellness, heeft de klant de mogelijkheid om hun badkamer zo duur te maken als dat zij willen. 

We kunnen wel een richtlijn geven:

Voorbeelden van verschillende soorten badkamers

Qua keuze in materialen, sanitair en wellness kun je alle kanten op, maar ook qua stijl van de badkamer is er oneindig veel keuze. Bekijk voorbeelden van soorten badkamers die wij gemaakt hebben:  

De strakke moderne badkamer: in deze kleine badkamer is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Er is gekozen voor rustige tinten. 

De landelijke ensuite badkamer: deze prachtige en suite badkamer heeft een ruime douche met twee douchekoppen. Aan de andere zijde van de douche is een groot meubel met een dik stenen blad geplaatst. 

De badkamer met uniek ontwerp: deze luxe badkamer heeft een gaaf uniek ontwerp. De ruime inloopdouche bevat een luxe sunshower. In de badkamer zijn aan beide kanten van de badkamer badkamermeubels geplaatst met een wastafel en spiegel. Op deze manier kunnen twee personen tegelijkertijd gebruik maken van de badkamer zonder elkaar in de weg te lopen.

Wat maakt een nieuwe badkamer duur?

Veel aspecten spelen rol in het bepalen van een kosten voor een nieuwe badkamer. Maar welke badkamer kosten zijn het meest bepalend? 

Sloopkosten: deze kosten zullen er niet altijd zijn, bijvoorbeeld wanneer er een badkamer in een nieuwbouw huis geplaatst moet worden. Komt die badkamer in een bestaand en moet daarvoor de oude badkamer gesloopt worden, dan moet je hiervoor betalen. 

Sanitair: dit is een van de grootste kostenposten, alhoewel dat natuurlijk ook wel afhankelijk van uw wensen is. Elke badkamer heeft natuurlijk minimaal een badkamermeubel, douche, kraan, wastafel, verwarming en ook vaak een toilet. De kosten zijn afhankelijk van de kwaliteit, luxe en hoeveelheid (bijvoorbeeld twee kranen of twee wastafels). Kiest u voor de beste badkamer A-merken of vind u andere standaard opties ook prima? 

Leidingwerken: dit hoeft niet altijd een kostenpost te zijn. Behoudt u de oude indeling van uw badkamer? Dan hoeft er niets verlegd te worden. Soms moeten leidingingen niet alleen verlegd worden, maar moet er ook leiding bijkomen. Denk daarbij aan een renovatie waar een wastafel met twee kranen komt op de plek waar voorheen een wastafel stond met maar één kraan. Voor die nieuwe kraan moet dan een opsplitsing gemaakt worden in een eerdere leiding. 

Tegels: wand- en vloertegels kunnen een badkamer een geheel andere look geven. Daarom worden een van deze twee vaak aangepakt bij een renovatie. Bij een nieuwe badkamer moeten er natuurlijk altijd nieuwe wand- of vloertegels aangeschaft worden. 

Montage: een andere grote kostenpost is de montage van de badkamer. Een nieuwe badkamer inclusief montage is duurder, maar dit hoeft niet altijd een grote kostenpost te zijn. Het is ook mogelijk om de montage zelf te doen, echter zitten daar wel een risico aan, daarover gaan we later in deze blog nog dieper in. 

Extra luxe (wellness): zoals eerder beschreven kan je een badkamer eigenlijk zo duur en luxe maken als u zelf wilt. Dit kan bijvoorbeeld door wellness elementen in uw badkamer terug te laten komen. Daaronder vallen onder andere spabaden, een sunshower, sauna of een luxe douche. Hoe meer luxe, hoe hoger de badkamer kosten.

Hoe kan je besparen op de badkamer?

Een badkamer koopt u niet zomaar. Het is een flinke uitgaven en het is daarom altijd handig om te kijken op welke punten u eventueel kunt besparen. Eén ding waar vaak op bespaard kan worden is om de badkamer deels of helemaal zelf te monteren. Een nadeel is dat dan niet altijd de gewenste kwaliteit gewaarborgd kan worden. Wij hebben een netwerk aan installateurs en kunnen dus goede installateurs aanraden. 

Eerder in de blog schreven we al over dat het belangrijk kan zijn om een duidelijk plan te maken. Stel uw budget vast, bepaal wat er zeker in uw badkamer moet terugkomen en maak realistische keuzes. Droomt u al bijvoorbeeld jaren van mooie natuursteen vloertegels, maar kost dit een flink deel van uw budget? Kies dan voor onze keramische vloertegel met natuursteen look. Keramische tegels zijn niet van echt natuursteen te onderscheiden, zijn duurzamer, minder gevoelig voor slijtage en vlekken en de tegels zijn minder duur dan tegels van echt natuursteen. 

Als het niet persé nodig is om de indeling van de badkamer te veranderen, dan kan het kostenbesparend zijn om de badkamerindeling niet te veranderen.

Ontdek de badkamers van Keizers

Hopelijk heeft u aan de hand van deze blog een redelijk beeld gekregen van wat een badkamer ongeveer gaat kosten. Nieuwsgierig naar wat uw droombadkamer daadwerkelijk gaat kosten? Dan verwelkomen wij u graag in ons experience center. Onze Interior Designers hebben veel ervaring en kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Deel dit artikel:

Terug naar het inspiratie overzicht

Gerelateerde artikelen

Industriële badkamer inspiratie van dit moment

Industriële badkamer inspiratie van dit moment

Badkamer zonder tegels

Badkamer zonder tegels

De Scandinavische badkamerstijl: kenmerken en inspiratie

De Scandinavische badkamerstijl: kenmerken en inspiratie

Moderne badkamer inspiratie op dit moment

Moderne badkamer inspiratie op dit moment

5 tips om een mooie badkamer te creëren

5 tips om een mooie badkamer te creëren

In 4 stappen een tijdloze badkamer

In 4 stappen een tijdloze badkamer

Ervaar het zelf in
ons experience center

Afspraak maken
Keizers Tegels & Sanitair
Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
T: 0541 - 20 00 04
E: info@keizerssanitair.nl
 • Ma:Gesloten
 • Di:10:00 - 17:00 uur
 • Wo:10:00 - 17:00 uur
 • Do:10:00 - 17:00 uur
 • Vr:10:00 - 17:00 uur
 • Za:10:00 - 17:00 uur
 • Zo:Gesloten
 • Feestdagen:Bekijk hier
Privacy & cookieverklaringAlgemene voorwaarden

© 2023 Keizers - Tegels & Sanitair