Landelijke badkamer

Landelijke badkamer

HomeInspiratieLandelijke badkamer

Rust, sfeer, warmte en gezelligheid. Dat zijn de kenmerken van een landelijke badkamer. Niet alleen op het platteland, maar ook in een stedelijke woning komen deze badkamers goed tot hun recht. Het is de perfecte ruimte om even de drukte van de stad te ontvluchten en uzelf weer helemaal op te laden.

Vraag ons badkamer inspiratieboek aan
Natuurlijke materialen in de badkamer met landelijke stijl

Natuurlijke materialen in de badkamer met landelijke stijl

De landelijke badkamer staat bekend om het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. De nerven in hout brengen sfeer en warmte in de landelijke badkamer. Door dit te combineren met elementen van natuursteen, zoals een rivierstenen waskom, zorgt u voor een rustieke uitstraling.

In een landelijke badkamer is het tevens mogelijk om gebruik te maken van betonlook. Dit materiaal heeft een robuuste uitstraling waardoor er een stoere landelijke badkamer te creëren is. Denk aan de combinatie van betonlook tegels op de muren en donkere houtlook badkamermeubelen.

Kleuren in een landelijke badkamer

Kleuren bepalen de gehele uitstraling in uw badkamer. Een badkamer met landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van aardse en warme tinten van natuurlijke materialen zoals crème en beige. Deze rustige kleuren zorgen voor een ontspannen en warme sfeer.

Daarnaast kunt u de aardse tinten combineren met wit, houtlook en grijstinten. Indien u graag andere kleuren toe wilt voegen raden wij aan om voor warme kleuren, zoals groen, te kiezen die de uitstraling van de landelijke badkamer versterken. Felle kleuren of drukke prints kunt u beter achterwege laten.

Landelijke badkamertegels

Tegels zijn voor een groot deel bepalend voor het creëren van de juiste uitstraling in uw badkamer. Om de warme en rustige uitstraling van de badkamer met landelijke stijl te behouden, is het belangrijk om keramische tegels te plaatsen met een natuurlijke uitstraling. Bijvoorbeeld keramische betonlook tegels.

Doordat deze tegels gemaakt zijn van keramiek, zijn ze goed bestand tegen vocht en verkleuring. Zo kun u jarenlang genieten van de oorspronkelijke allure van beton.

Landelijke badkamermeubelen

Natuurlijke materialen vormen de basis van een landelijke badkamer, zowel in de wand- en vloerbekleding als in de badkamermeubels. Vaak wordt er gekozen voor badkamermeubels met een houtlook, wat een warme en rustieke uitstraling toevoegt aan de ruimte. Materialen zoals beton en natuursteen zijn ook veelvoorkomend in landelijk badkamermeubels en worden in onze ontwerpen gecombineerd omdat ze elkaar goed versterken.

Om een extra landelijke touch toe te voegen, kunt u overwegen om het badkamermeubel op pootjes te plaatsen. Dit geeft een nostalgische uitstraling die perfect past bij een landelijke stijl. Aan de andere kant zorgt een hangend badkamermeubel voor een meer eigentijdse en moderne look, die toch goed samengaat met het landelijke karakter.

Ten slotte mogen we niet vergeten dat een badkamer met landelijke stijl geassocieerd wordt met landelijke woningen of boerderijen die vaak ruimtelijk zijn. Daarom is een vrijstaand bad een uitstekende toevoeging.

De moderne landelijke badkamer

De moderne landelijke badkamer

Een veelvoorkomende keuze is om een landelijke badkamer te combineren met de moderne badkamer stijl. Om een moderne landelijke badkamer te realiseren worden er strakke vormen en moderne technologieën toegevoegd. Denk hierbij aan licht achter de spiegel, houtlook badkamermeubels zonder knoppen of grepen en een inloopdouche.

Accessoires in de landelijke badkamer

Accessoires spelen een cruciale rol in het creëren van de perfecte landelijke badkamer. Denk bijvoorbeeld aan lichtgekleurde accessoires zoals zachte beige handdoeken of een elegante stenen zeeppomp. Deze subtiele details voegen niet alleen een vleugje charme toe, maar versterken ook de warme, uitnodigende sfeer die zo kenmerkend is voor de landelijke stijl.

Om de natuurlijke uitstraling van uw landelijke badkamer compleet te maken, overweeg dan het toevoegen van groene planten. Planten brengen niet alleen een frisse, levendige touch, maar bevorderen ook een gevoel van rust en sereniteit in uw badkamer. Ze zorgen voor een harmonieuze balans tussen de natuurlijke elementen en de serene ambiance van de ruimte.

Project: Earthy Elegance

Project: Earthy Elegance

Een combinatie van hout, steen en planten zorgt in deze badkamer voor een echt landelijk gevoel. Ons project Earthy Elegance is een ruime luxe landelijke badkamer die aansluit op de slaapkamer. Dankzij de schuifdeur tussen de slaap- en badkamer is er toch een gevoel van twee ruimtes. In deze badkamer met landelijke stijl kan er genoten worden van twee heerlijke douchekoppen en een badkamermeubel met dik stenen blad. Laat u inspireren voor uw eigen badkamer met landelijke stijl.

Bekijk het gehele project

Ervaar de landelijke badkamers in ons Experience Center

Indien u graag fysiek de rust en warmte van de landelijke badkamer wil ervaren, nodigen wij u graag uit in ons Experience Center. Hier kunt u in alle rust inspiratie voor de badkamer landelijke stijl opdoen. Daarnaast kunt u uw ideeën delen met onze interior designers. Zij kijken graag samen met u naar uw persoonlijke wensen om uw landelijke badkamer werkelijkheid te maken.

Bezoek ons Experience Center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair