Wellness badkamers

Wellness badkamers

De Ultieme Ontspanning

HomeInspiratieWellness badkamers

Een eigen wellness badkamer thuis is de laatste jaren steeds meer terrein aan het winnen. Dankzij sanitaire ontwikkelingen hoeft u niet meer naar kuuroorden, maar kunt u deze beleving ook thuis creëren. Voor een echt wellness gevoel kunt u nu zelf een stoomcabine, ook wel bekend als stoomdouche, plaatsen. In uw eigen wellness badkamer kunt u volledig ontspannen op een plek die u voor uzelf heeft. Een wellness badkamer begint bij de juiste producten. Denk hierbij aan hoge kwaliteit badkamermeubilair, luxe tegels en prachtige accessoires.

Kleurgebruik en materialen in een wellness badkamer

Kleurgebruik en materialen in een wellness badkamer

Een eigen wellness ruimte is de ideale manier om te ontspannen na een stressvolle dag. Om in deze ruimtes volledig tot rust te kunnen komen spelen materialen en kleuren een cruciale rol. Zo wordt er veelal gebruik gemaakt van donkere tinten of tegenovergestelde aardetinten. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van aarde of chocolade tinten in het kleurenpalet, gecombineerd met rijke warme materialen. Denk bijvoorbeeld aan champagne kranen bij aardetinten en bronzen kranen bij chocolade tinten. Dit kan gecombineerd worden met stenen accenten. Hierdoor kunt u volledig tot rust komen zonder afgeleid te worden door te veel verschillende kleuren.

De juiste douche voor een echt wellness gevoel

Water en waterstralen wekken een ultiem wellness gevoel op. Een goede douche waarin u compleet tot rust kunt komen is dan ook onmisbaar in een wellness badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een stoomdouche, sunshower of luxe regendouche.

Imperatori Grey natuursteenlook wandtegel in douche met lopende kraan
Luxe douche comfort shower

Ontspanning met een stoomdouche

Een stoomdouche biedt niet alleen ontspanning, maar is ook bij medische redenen een uitkomst. Vooral wanneer u last heeft van gewrichtsklachten. Het zorgt voor een verlichting in de gespannen gewrichten en spieren.

Dankzij de warme lucht die u inademt, gaat uw bloed sneller stromen. Dit zorgt ervoor dat u meer transpireert en hiermee de afvalstoffen via de poriën afscheidt. Daarnaast wordt de productie van nieuwe huidcellen gestimuleerd en ondersteunt het de vochtbalans in het lichaam.

Een Sunshower voor uw wellness badkamer

Om uw badkamer naar een hoger niveau van luxe te tillen, kunt u overwegen om een Sunshower aan te schaffen. Een Sunshower geeft meer UVA-straling en UVB-straling dan een traditionele zonnebank. Dit komt doordat de stralen dieper in de huid doordringen. Een Sunshower voorziet ook in de aanmaak van vitamine D, wat zeer geschikt is voor de korte winterdagen. Als laatste werkt een Sunshower ook verlichtend voor pijn in de spieren. Kortom; een ultieme en gezonde oplossing voor extra badkamercomfort.

infrarood-douche
Een luxe regendouche

Een luxe regendouche

Ervaar het nieuwe high-end douchen met ‘Signature Treatments’ en verlichtings- of zelfs geur scenario’s om je lichaam en geest te verjongen met een luxe regendouche in uw wellness badkamer. Deze variant van luxe douchen gaat verder dan een regendouche uit het plafond. Door nieuwe innovaties kunt u tevens genieten van massage douchen, liggend douche of hydrotherapie douches. Ontdek meer informatie over deze unieke douches en onderzoek welke bij uw droom wellness badkamer past.

Ultiem genieten met een bad

Een luxe bad mag niet ontbreken in een wellness badkamer. Om het echte spa gevoel te ervaren kunt u kiezen voor een vrijstaand bad of een eigen whirpool.

Vrijstaande baden

Een vrijstaand bad kan een prachtige toevoeging zijn aan uw luxe wellness badkamer. Door de luxe en authentieke uitstraling is een vrijstaand bad geliefd in combinatie met rustgevende kleuren zoals aardetinten. Een vrijstaand bad kan in zowel wit, maar ook bijvoorbeeld zwart of beige worden geïmplementeerd. Combineer het met een regendouche om uw wellness badkamer volledig te ontzien.

Uw eigen whirpool

Een whirlpool, ook wel bekend als bubbelbad of spabad, zorgt dankzij de massagestralen voor een aangename watermassage. Deze warme stalen ontstaan doordat er een waterkolk in de whirlpool wordt gecreëerd. Dit werk ontspannen voor uw lichaam en stimuleert het verwijden van de bloedvaten, waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen makkelijker door het lichaam getransporteerd kunnen worden. Hierdoor verminderen lichamelijke klachten, die stress-gerelateerd zijn. Een whirlpool is daarom ook erg geliefd en een rijke toevoeging biedt aan uw wellness badkamer.

Spa bad in luxe wellness badkamer in achtertuin

Uw eigen privé sauna

Wanneer u een sauna liefhebber bent mag een privé sauna niet ontbreken in uw wellness badkamer. Hier kunt u zichzelf ontdoen van dagelijkse stressfactoren en uw lichaam ontlasten van belastende afvalstoffen. U kunt van uw eigen sauna genieten op het moment dat het u uitkomt.

Een op maat gemaakte sauna in de muur van een luxe badkamer.
Vierkante binnensauna

Elementen in een wellness badkamer die niet vergeten mogen worden

Om het echte wellness gevoel te creëren is het belangrijk dat uw wellness badkamer rust en luxe uitstraalt. Om dit gevoel te evenaren mogen elementen zoals grote spiegels die aan de achterkant verlicht zijn, strakke wastafels met bijvoorbeeld rivierstenen waskommen en unieke kranen niet ontbreken. Gedimd licht zorgt hierbij voor net dat stapje extra. Zo dompelt u uw badkamer om tot een oase van rust, waar u nog jaren van kunt genieten.

Aandacht voor details

Fluweelzachte handdoeken, (geur)kaarsen en een knusse badmat zorgen ervoor dat u zich in een luxe spa waant. Accessoires en details mogen dus niet vergeten worden in een wellness badkamer. Let wel op: Less is more. Te veel spullen zorgen vaak voor onrust.

Zorg ervoor dat u uw droombadkamer georganiseerd en opgeruimd kunt houden door het implementeren van passende opbergmeubels. Denk hierbij ook aan bij het aankleden van uw badkamer. Zo kunt u bijvoorbeeld uw een deel van uw handdoeken mooi oprollen en placeren in het oog, maar de overige handdoeken wegwerken in een kast.

Ervaar een wellness badkamer in ons Experience Center

Keizers Sanitair is al sinds 1928 een maatwerkspecialist. Wij helpen u graag om uw droombadkamer te realiseren waarin u volledig tot rust kunt komen. Onze designers laten u graag vol passie en met boordevol creativiteit kennis maken met de mogelijkheden die een wellness badkamer te bieden heeft.

Bezoek ons Experience center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair