Wellness badkamers

Wellness badkamers

De Ultieme Ontspanning

HomeInspiratieWellness badkamers

Een eigen wellness badkamer thuis is de laatste jaren steeds meer terrein aan het winnen. Dankzij sanitaire ontwikkelingen hoeft u niet meer naar kuuroorden, maar kunt u deze beleving ook thuis creëren. Voor een echt wellness gevoel kunt u nu zelf een stoomcabine, ook wel bekend als stoomdouche, plaatsen. In uw eigen wellness badkamer kunt u volledig ontspannen op een plek die u voor uzelf heeft. Een wellness badkamer begint bij de juiste producten. Denk hierbij aan hoge kwaliteit badkamermeubilair, luxe tegels en prachtige accessoires.

Een oase van rust

Een oase van rust

Een wellness ruimte in uw eigen huis is de ideale manier om te ontspannen na een stressvolle dag. Om in deze ruimtes volledig tot rust te kunnen komen spelen materialen en kleuren een cruciale rol. Zo wordt er veelal gebruik gemaakt van donkere tinten of tegenovergestelde aardetinten. Een trend is om gebruik te maken van aarde of chocolade tinten in het kleurenpalet, gecombineerd met rijke warme materialen. Denk bijvoorbeeld aan champagne kranen bij aardetinten en bronze kranen bij chocolade tinten. Dit kan gecombineerd worden met stenen accenten. Hierdoor kunt u volledig tot rust komen zonder afgeleid te worden door te veel verschillende kleuren.

Naast het creëren van een rustige uitstraling wordt er aan een wellness badkamer vaak luxe sanitair toegevoegd. Hierbij kunt u denken aan het relaxen met een horizontale douche of het ontspannen in een stoomcabine met infrarood en UV-licht.

Ultieme ontspanning met een stoomdouche

Een stoomdouche biedt niet alleen ontspanning, maar is ook bij medische redenen een uitkomst. Vooral wanneer u last heeft van gewrichtsklachten. Het zorgt voor een verlichting in de gespannen gewrichten en spieren.

Dankzij de warme lucht die u inademt, gaat uw bloed sneller stromen. Dit zorgt ervoor dat u meer transpireert en hiermee de afvalstoffen via de poriën afscheidt. Daarnaast wordt de productie van nieuwe huidcellen gestimuleerd en ondersteunt het de vochtbalans in het lichaam. Een stoomdouche verschaft ook vitamine D, wat zeer geschikt is voor de korte winterdagen.

Een whirlpool, ook wel bekend als bubbelbad of spabad, zorgt dankzij de massagestralen voor een aangename watermassage. Deze warme stralen ontstaan doordat er een waterkolk in de whirlpool wordt gecreëerd. Dit werkt ontspannend voor uw lichaam.

Een Sunshower voor extra badkamercomfort

Om uw badkamer naar een hoger niveau van luxe te tillen, kunt u overwegen om een Sunshower aan te schaffen. Een Sunshower geeft meer UVA-straling en UVB-straling dan een traditionele zonnebank. Dit komt doordat de stralen dieper in de huid doordringen. Een Sunshower voorziet ook in de aanmaak van vitamine D, wat zeer geschikt is voor de korte winterdagen. Als laatste werkt een Sunshower ook verlichtend voor pijn in de spieren. Kortom; een ultieme en gezonde oplossing voor extra badkamercomfort.

infrarood-douche
Wellness douche

Wellness douche

Water en waterstralen wekken het echte spa-gevoel op. Denk bij wellness douches aan waterval douches, plafondsystemen, horizontale douches, regendouches, stoom neveling en nekmasserende waterstralen.

Aandacht voor details

Fluweelzachte handdoeken, een satijnen badjas en een knusse badmat zorgen ervoor dat u zich in een luxe spa waant. Accessoires en details mogen dus niet vergeten worden in een wellness badkamer. U kunt hierbij ook denken aan verlichting. Gedimd licht in combinatie met (geur)kaarsen zorgen voor een ontspannen sfeer.

Een luxe wellness badkamer

Een wellness badkamer is uitstekend te combineren met andere badkamerstijlen. Overweeg bijvoorbeeld om een luxe wellness badkamer te creëren. Dit is mogelijk door het gebruik van goudkleurige elementen in tegels, badkamermeubels of goudkleurige kranen.

 

Ervaar het zelf in ons experience center

Wilt u ook een luxe douche in uw badkamer? Maak dan een afspraak of kom naar ons experience center. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de geschikte doucheruimte, ook als u aanvullende wensen hebt zoals licht- en kleurtherapie.

Bezoek ons Experience center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Dinsdag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2023 Keizers - Tegels & Sanitair