En suite badkamer

En suite badkamer

HomeInspiratieEn suite badkamer

Stelt u zich voor dat u elke dag wakker wordt in een ruimte vol comfort zoals in een luxe hotel, waarin u even helemaal tot rust kunt komen. Dit is mogelijk met een en suite badkamer die garant staat voor ultieme ontspanning en luxe.

Een hotelgevoel met de en suite badkamer

Een en suite badkamer wordt gecreëerd door een badkamer te verbinden met een andere ruimte in uw huis zoals de slaapkamer. Het is een populaire keuze voor de inrichting van één grote open ruimte. Vaak wordt het bad of de douche in de slaapkamer geplaatst waardoor er een open en ruimtelijke sfeer ontstaat. Echter kan er ook gebruikgemaakt worden van een kleine scheidingswand tussen de twee gedeelten.

De en suite badkamer is direct toegankelijk vanuit de aangrenzende ruimte. Omdat dit vaak de slaapkamer is, ontstaat er een luxe hotelgevoel waarin u helemaal tot rust kunt komen. Dit hotelgevoel is te versterken door het plaatsen van hoogwaardige materialen zoals marmer of natuursteen.

Ten slotte speelt verlichting een grote rol bij het creëren van de juiste ambiance. Om een ontspannen en luxe sfeer te creëren kunt u zachte, dimbare verlichting plaatsen.

Vraag ons badkamer inspiratieboek aan
Badkamer en suite in de slaapkamer

Badkamer en suite in de slaapkamer

Na een goede nachtrust stapt u direct vanuit uw bed het bad of de douche in. Wanneer u klaar bent, is uw kleding direct bij de hand. Door een badkamer en suite met de slaapkamer geniet u van ongekende luxe. Het is daarom ook de ruimte waar de en suite badkamer het meeste wordt geplaatst.

Voor één uniform geheel kunt u overwegen om slaapkamer tegels te plaatsen. Hierbij kunt u de tegels vanuit de en suite badkamer door laten lopen in de slaapkamer. Een andere optie is het gebruik van twee verschillende soorten tegels voor een verassend effect.

Ligbad en luxe douche in de en suite badkamer

Voor een luxe en chique uitstraling kunt u overwegen om een vrijstaand bad te plaatsen in uw en suite badkamer. Wanneer u een badkamer en suite in de slaapkamer hebt, kunt u na een heerlijk warm bad direct in uw bed duiken.

Een andere optie is het plaatsen van een luxe douche in de en suite badkamer. Plaats hierbij dezelfde vloer als in de rest van de ruimte. Zo zorgt u voor eenheid en rust. Tevens is het verstandig om een wand tussen de douche en de rest van de ruimte te plaatsen. Zo zorgt u ervoor dat vocht en stoom niet in de rest van de ruimte komen.

Als laatste kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om zowel een vrijstaand bad als een luxe douche te plaatsen in de badkamer en suite. Combineer dit met een sunshower voor een echt wellness gevoel in uw en suite badkamer.

Voor- en nadelen van een badkamer en suite

Door bijvoorbeeld een badkamer en suite in de slaapkamer te plaatsen geniet u van verschillende voordelen. Zo zorgt u voor een wellness gevoel en heeft u geen last meer van een te kleine badkamer. Bovendien biedt de slaapkamer vaak het mooiste uitzicht. Profiteer hiervan door het bad of de douche naast het raam te plaatsen.

Het spreekt voor zich dat er naast voordelen ook enkele nadelen zijn aan een badkamer en suite in de slaapkamer. Een goede afzuiging en luchtafvoer zijn essentieel om vochtproblemen te voorkomen. Bovendien moeten leidingen mogelijk worden verplaatst, en moet je ook rekening houden met het tijdstip waarop je doucht om eventuele overlast voor je partner te minimaliseren.

Belangrijke zaken om op te letten

Wanneer u een en suite badkamer wenst, is het verstandig om eerst te kijken of deze in de gewenste ruimte geplaatst kan worden. Dit moet bijvoorbeeld een grote ruimte zijn. Daarnaast is het essentieel om te kijken of er leidingen gelegd kunnen worden in de beoogde kamer.

Tevens is het goed om aan uw privacy te denken. Wanneer de ruimte waar u de en suite badkamer in wil plaatsen grote ramen heeft, is het verstandig om raamdecoratie zoals lamellen of jaloezieën te plaatsen. De interior designers van Keizers kunnen een logisch ontwerp maken waarbij privacy geen probleem is.

Als laatste is het belangrijk om te kijken of uw vloer een bad kan dragen en of er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Anders loopt u het risico dat de ruimte continu vochtig is.

Stijlen voor de en suite badkamer

Stijlen voor de en suite badkamer

Voor uw en suite badkamer zijn verschillende stijlen mogelijk, afhankelijk van uw voorkeuren en de algehele esthetiek van uw woning. U kunt kiezen voor een luxueuze uitstraling met hoogwaardige materialen zoals marmer en chique armaturen, een strak en minimalistisch ontwerp met geometrische vormen en neutrale kleuren, of een rustgevende sfeer met natuurlijke materialen en zachte kleuren geïnspireerd door de Scandinavische badkamerstijl. Voor een meer stoere en eigentijdse look kunt u kiezen voor een industriële badkamerstijl met ruwe materialen zoals beton en metaal.

De vloer in de en suite badkamer

De vloer mag niet vergeten worden in de en suite badkamer. Om te zorgen voor een harmonieus geheel is het aan te raden om in de gehele ruimte dezelfde vloer te leggen. Keramische tegels zijn hiervoor een uitstekende keuze.

Een andere esthetische optie is het plaatsen van twee verschillende tegels. Bijvoorbeeld keramische natuursteenlook tegels in de en suite badkamer en keramische houtlook tegels in de slaapkamer.

Groot voordeel is dat keramische tegels beter bestand zijn tegen vocht waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor de en suite badkamer. Daarnaast zijn de tegels uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Project: Marble Majestic

De Marble Majestic badkamer van Keizers is met haar luxe, ruimte en warme kleuren de definitie van hotel chique. Onze interior designers hebben natuurlijke tinten met prachtig marmeren tegels en gouden accenten gecombineerd. In deze en suite badkamer kunt u uitgerust uit bed stappen om vervolgens een warme douche of bad te nemen. Laat u inspireren door deze en suite badkamer, of een van de andere luxe badkamers van Keizers.

Vraag ons badkamer inspiratieboek aan

En suite badkamer inspiratie

Als u overweegt om een en suite badkamer te plaatsen is het goed om voldoende badkamer inspiratie op te doen. Wanneer u dit graag fysiek wil doen, nodigen wij u graag uit in ons Experience Center. Hier kunt u in alle rust inspiratie opdoen voor een en suite badkamer. Daarnaast kunt u uw ideeën delen met onze interior designers. Zij kijken graag samen met u naar uw persoonlijke wensen om uw en suite badkamer werkelijkheid te maken.

Bezoek ons Experience center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair