Industriële badkamers

Industriële badkamers

HomeInspiratieIndustriële badkamers

Industriële badkamer inspiratie van dit moment

De industriële stijl is tegenwoordig veel terug te vinden in het interieur, maar is in de badkamer ook erg populair. Een industriële badkamer look kenmerkt zich door zijn stoere, moderne en robuuste uitstraling. Hier leggen we u uit wat typische kenmerken zijn voor een industriële badkamer en kunt u inspiratie opdoen voor uw nieuwe badkamer.

Industriële stijl

De industriële stijl is gebaseerd op oude fabrieken en -industrieterreinen. Ruwe  en grove materialen horen hier helemaal thuis. Materialen bepalen voor een groot deel de sfeer in de badkamer. We zien de materialen: hout, beton en staal veel terug in deze stijl. 

In een industriële badkamer wordt gebruik gemaakt van onbewerkte materialen in combinatie met moderne vormen. Denk aan robuuste zwarte kranen, stalen douchewanden, houten kastjes en/of een metalen badkamermeubel. De industriële stijl biedt heel veel mogelijkheden, waardoor geen enkel industrieel interieur er hetzelfde uitziet.

Industriële badkamer kleuren

Industriële kleuren zijn vaak sober. Denk aan de kleuren zwart, grijs en bruin. Grijs is een kleur wat veel voorkomt in het industriële interieur. Beton is namelijk grijs en komt veel voor in het industriële interieur. Ook is deze kleur makkelijk te combineren met andere kleuren. U kunt er ook voor kiezen om alleen de kleur grijs toe te passen in de badkamer en dan te experimenteren met verschillende tinten grijs (lichtgrijs, donkergrijs, antraciet, enzovoort).  

Naast grijs is zwart ook een veel voorkomende kleur. Echter wordt een badkamer vaak niet volledig zwart gemaakt, omdat de ruimte dan nogal donker wordt en klein lijkt. Zwarte elementen worden wel veel toegepast in een industriële badkamer en staan erg stijlvol. Denk bijvoorbeeld aan zwarte kranen of een zwarte industriële douchewand. 

Zwart in combinatie met een lichte kleur (wit) in de badkamer zorgt voor balans en contrast. Hierdoor wordt de badkamer niet te donker. Dit zie je vooral terug in een scandinavisch industriële badkamer. Hier wordt vooral gekozen voor witte accessoires en -badkamermeubels, zodat de badkamer lichter wordt.

Industriële materialen

Een industriële badkamer kenmerkt zich door zijn robuuste en stoere materialen. Robuuste elementen worden vaak gecombineerd met een warme en zachte kleur, zodat de badkamer in balans blijft. Beton, staal en hout komen dus veel voor bij een industriële stijl. 

Industriële badkamertegels zijn de basis voor een industriële badkamer look. Een betonlook tegel in combinatie met een houten badkamermeubel past hier bijvoorbeeld perfect bij. Dit geeft de badkamer een sfeervolle, maar toch stoere look en zorgt ervoor dat de badkamer niet te donker wordt.

Industriële badkamer accessoires

Kleine aanpassingen zoals het toevoegen van industriële badkamer accessoires kan al een groot verschil maken. Deze versterken niet alleen de industriële look, maar zorgen ook nog is voor een mooie finishing touch. Zorg ervoor dat de accessoires zijn afgestemd met de industriële badkamer kleuren, hierdoor blijft het één geheel.
Kies bijvoorbeeld een stoere spiegel, een houten handdoekenrek of een moderne zeepdispenser. Ook werkt het toevoegen van planten goed in een industriële badkamer. Een natuurlijke look gaat namelijk erg goed samen met een industriële sfeer.

Ontdek de badkamers van Keizers

Wilt u graag nog meer tips over het creëren van uw droombadkamer? Onze Interior Designers hebben veel ervaring, ideeën en staan graag voor u klaar. Wij ontvangen u met veel enthousiasme in ons experience center, waar we samen uw droombadkamer kunnen ontwerpen die voldoet aan al uw eisen en wensen.

Maak een afspraak met één van onze interieurdesigners en bezoek onze showroom in Oldenzaal.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair