Slaapkamer tegels

Slaapkamer tegels

HomeInspiratieSlaapkamer tegels

De slaapkamer is de plek in uw huis waarin u uzelf na een lange dag weer helemaal op kunt laden. Het is daarom van belang dat dit een ruimte is die rust uitstraalt. De vloer speelt hierbij een belangrijke rol. Hoewel vloerkleden en laminaat traditionele keuzes zijn, winnen vloertegels in de slaapkamer steeds meer aan populariteit. Deze populariteit is vooral te danken aan de keuze voor een en suite badkamer in de slaapkamer.

De juiste tegels in de slaapkamer

De juiste tegels in de slaapkamer

Steeds vaker wordt er voor een en suite badkamer in de slaapkamer gekozen. Omdat de badkamer en slaapkamer hierdoor deel uitmaken van dezelfde ruimte, worden de tegels vanuit de badkamer veelal doorgelegd in de slaapkamer. Dit zorgt voor een gevoel van continuïteit en harmonie tussen de twee ruimtes. Om het comfort te verhogen, kan een heerlijk zacht kleed onder het bed worden geplaatst, waardoor u bij het uitstappen uit bed op een zachte ondergrond landt.

Met een en suite badkamer in de slaapkamer kunt u er ook voor kiezen om een combinatie van verschillende tegels te plaatsen. Dit kan voor verassende effecten zorgen. Plaats bijvoorbeeld keramische natuursteenlook tegels in de en suite badkamer en keramische houtlook tegels in de slaapkamer.

 

Download ons tegel inspiratieboek

Slaapkamer tegels met vloerverwarming

Waar tegels in de slaapkamer in het verleden werden gezien als oncomfortabel, is dit tegenwoordig wel anders. Dankzij de voordelen en veelzijdigheid van keramische tegels, worden tegels in de slaapkamer steeds populairder. Zo is het mogelijk om keramische slaapkamer tegels te combineren met vloerverwarming. Het materiaal houdt de warmte uitstekend vast waardoor koude voeten verleden tijd zijn.

Overweeg wandtegels in de slaapkamer

U kunt uw ruimte werkelijk uniek maken door wandtegels in de slaapkamer te plaatsen. Door het plaatsen van wandtegels met een uniek patroon achter uw bed, krijgt uw slaapkamer direct een andere uitstraling. Dankzij wandtegels in de slaapkamer zal dit een ruimte worden waarin u heerlijk tot rust kunt komen. De keramische slaapkamer tegels van Keizers zijn op zowel de wand als vloer te plaatsen.

Stroefheid en slijtvastheid

Omdat vloertegels in de slaapkamer veelal voorkomen wanneer er een en suite badkamer is, is het belangrijk om te letten op de R-waarde van de tegel. Dit is de waarde die bepaalt wat de stroefheid is van de tegel. Voor de slaapkamer volstaat een R-waarde van 10. Zo zorgt u ervoor dat u niet uitglijdt wanneer u vanuit uw en suite badkamer de slaapkamer instapt. Houd er ook rekening mee dat in de natte ruimtes van de badkamer de R-waarde al snel R11 of R12 moet zijn.

Daarnaast is het van belang dat uw slaapkamer tegels slijtvast zijn. De slijtvastheid van tegels zorgt ervoor dat deze langer meegaan, en dus duurzamer zijn. De slaapkamer tegels van Keizers hebben overwegend een slijtwaarde, ook wel bekend als PEI-waarde, van 5. Dit wordt als zeer hoog beschouwd.

 

Slaapkamer tegels in een speciaal patroon

Slaapkamer tegels in een speciaal patroon

Slaapkamer tegels kunnen op verschillende manier worden gelegd. Om uw slaapkamer een elegante en moderne uitstraling te geven, kunt u overwegen om de slaapkamer tegels in een speciaal patroon te plaatsen. Zo bieden visgraat tegels een tijdloos en opvallend patroon. Hierbij worden de slaapkamer tegels net zoals de graat van een vis geplaatst.

Een andere esthetische optie is het plaatsen van een Hongaarse punt. Hoewel deze lijkt op het visgraatpatroon, wordt de Hongaarse punt net iets anders gelegd. Hierbij ontstaat er een rechte lijn in het midden. Wanneer u een visueel rustige slaapkamer wenst, is het aan te raden om uw slaapkamer tegels te leggen in het Hongaarse punt patroon.

Advies over slaapkamer tegels

Wanneer u een en suite badkamer heeft, is het een esthetische keuze om de tegels door te leggen naar de slaapkamer. Hierbij is het belangrijk dat u de juiste tegels kiest. Het is belangrijk dat deze aansluit bij uw en suite badkamer en de gewenste stijl. De interior designers van Keizers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Graag bespreken zij uw persoonlijke wensen.

Hierbij kijken ze tevens naar uw woonsituatie voor bijpassend leefstijladvies. Onze designers denken graag met u mee wanneer u kinderen en/of huisdieren heeft, hoe de lichtinval van uw slaapkamer is en welke slaapkamer tegels hier het beste bij passen. Vraag een tegeladvies gesprek aan, of kom langs in ons Experience Center.

Tegeladvies afspraak plannen

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair