Woonkamer tegels

Woonkamer tegels

HomeInspiratieWoonkamer tegels

De woonkamer is waarschijnlijk de plek in uw huis waar u de meeste tijd doorbrengt. Het spreekt voor zich dat u juist in deze ruimte uw woonstijl wil laten zien. De vloer speelt hierbij een grote rol, het bepaalt immers de gehele sfeer in uw woonkamer. Hoewel parket en vloerkleden traditionele keuzes zijn, winnen tegels in de woonkamer steeds meer aan populariteit.

De voordelen van keramische tegels in de woonkamer

De voordelen van keramische tegels in de woonkamer

Vloertegels in de woonkamer hebben enkele grote voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals laminaat, vloerkleed of natuursteen. Zo zijn keramische woonkamer tegels eenvoudig in onderhoud en krasbestendig. Voornamelijk wanneer u huisdieren of kinderen hebt is dit ideaal. Tevens nemen keramische tegels geen vocht op waardoor gemorst drinken eenvoudig kan worden schoongemaakt. 

Door keramische tegels te combineren met vloerverwarming, geniet u niet alleen van een warme woning, maar ook van een duurzame oplossing. Keramische woonkamer tegels houden namelijk de warmte goed vast.

De beste tegels voor uw woonkamer

De keuze van woonkamer tegels speelt een essentiële rol bij het creëren van de gewenste sfeer in uw leefruimte. Echter, het vinden van de juiste woonkamer tegels is geen eenvoudige taak. Er zijn immers verscheidene tegel looks, kleuren en vormen mogelijk. Het is cruciaal dat de tegels naadloos aansluiten bij uw interieur en de beoogde stijl van uw woonkamer. Wanneer u bijvoorbeeld een natuurlijke, warme uitstraling wil creëren zijn keramische houtlook tegels een perfecte optie. Voor een luxueuze en rustieke ambiance is het beter om voor keramische natuursteenlook tegels te kiezen. Beide zijn keramische woonkamertegels die niet te onderscheiden zijn van het echte materiaal.

U kunt ervoor kiezen om de vloertegels in uw woonkamer door te laten lopen in de keuken en zelfs buiten. Keramische woonkamer tegels zijn uitermate geschikt voor elke soort ruimte. Hierdoor kan dezelfde tegel door worden gelegd en zorgt u voor één geheel in uw woning.

Download ons tegel inspiratieboek

Stroefheid en slijtvastheid

Wanneer u de vloertegels in uw woonkamer door wil trekken naar de keuken of buiten, is het belangrijk om te letten op de R-waarde van de tegel. Deze waarde bepaalt de stroefheid en voorkomt dat u uitglijdt wanneer de tegels nat worden. Voor de woonkamer volstaat een R waarde van 9, de waarde in de keuken moet echter R10 zijn. In zeer natte ruimtes moet de R waarde al snel R11 of R12 zijn. 

Tevens is het belangrijk dat keramische woonkamer tegels slijtvast zijn. De slijtvastheid zorgt ervoor dat de tegels langer meegaan, en dus duurzamer zijn. De woonkamer tegels van Keizers hebben overwegend een slijtwaarde, ook wel bekend als PEI-waarde, van 5. Deze wordt als zeer hoog beschouwd.

Overweeg wandtegels in de woonkamer

Overweeg wandtegels in de woonkamer

Om uw woonkamer werkelijk uniek te maken, kunt u overwegen om wandtegels te plaatsen. Door tegels achter uw bank of tv-meubel te plaatsen krijgt uw woonkamer meteen een andere uitstraling. De keramische woonkamer tegels van Keizers kunnen zowel op de vloer als op de wand geplaatst worden.

Het juiste formaat woonkamer tegel

Het juiste formaat voor uw woonkamer tegels hangt af van uw persoonlijke stijl en wensen. Er is namelijk geen standaard maat die aangehouden moet worden.  Als u bijvoorbeeld keramische houtlook tegels kiest, kunnen rechthoekige tegels het effect van parket realiseren. 

Een populaire keuze zijn grote vloertegels in de woonkamer. Deze geven een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast creëren ze een illusie van ruimte in uw woonkamer. Indien u een kleine woonkamer hebt is dit een groot voordeel. De binnenhuisarchitecten van Keizers geven u graag advies bij het kiezen van het juiste formaat en design voor uw ruimte.

Tegeladvies afspraak plannen

Woonkamer tegels met unieke patronen

Om uw woonkamer een unieke uitstraling te geven, kunt u kiezen voor een tegel met een opmerkelijk patroon of om deze in een speciaal patroon te plaatsen. Visgraat tegels bieden bijvoorbeeld een opvallend en tijdloos patroon, waardoor de vloer in de woonkamer een verbluffende uitstraling krijgt.

Een andere optie is het plaatsen van een Hongaarse punt vloer in uw woonkamer. Deze lijkt op het visgraat patroon, maar wordt net iets anders gelegd waarbij er een rechte lijn in het midden ontstaat. Dankzij de rechte stroken oogt de Hongaarse punt visueel een stuk rustiger. Daarnaast geeft het uw ruimte een elegante en moderne uitstraling.

Advies over woonkamer tegels

Wanneer u een nieuwe vloer wil in uw woonkamer is de keuze voor de juiste woonkamer tegel essentieel. Het is belangrijk dat deze past bij uw interieur en gewenste stijl. De interior designers van Keizers bespreken graag uw persoonlijke wensen en woonsituatie om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast geven zij bijpassend leefstijladvies. Onze designers denken graag met u mee wanneer u kinderen en/of huisdieren hebt, hoe de lichtinval is in uw woonkamer en welke woonkamer tegels hier het beste bij passen. Vraag een tegeladvies afspraak bij ons aan, of kom langs in ons Experience Center om onze keramische woonkamer tegels in het echt te ervaren.

Tegeladvies afspraak plannen

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair