Toilet tegels

Toilet tegels

HomeInspiratieToilet tegels

Het toilet is de kleinste ruimte in uw woning, maar wel de ruimte waarin u veel tijd spendeert. Daarom is het van groot belang dat deze ruimte aangenaam is en passend bij uw stijl en wensen. De keuze voor de juiste toilet tegels is hiervoor essentieel.

De juiste toilet tegels

De juiste toilet tegels

Tegenwoordig streven steeds meer mensen naar een mooie toiletruimte. Dit heeft geleid tot een overvloed aan mogelijkheden. Het kiezen van de juiste toilet tegel is hierdoor geen eenvoudige taak. Er zijn immers diverse kleuren, vormen en tegel looks mogelijk. Gelukkig wordt deze beslissing vereenvoudigd wanneer u een duidelijk idee hebt van de gewenste stijl voor uw toilet. Voor elke stijl is namelijk de perfecte tegel te vinden. Streeft u bijvoorbeeld naar een moderne en natuurlijke uitstraling? Dan zijn keramische tegels met een natuursteenlook een uitstekende keuze.

Bovendien is het tegenwoordig mogelijk om de warmte van hout terug te laten komen in uw toiletruimte.  Keramische houtlook tegels bieden een identieke ervaring als parket maar zijn een stuk beter bestand tegen vocht.

Tot slot kunt u ervoor kiezen om dezelfde tegels voor het toilet te gebruiken als in uw badkamer of andere ruimtes van uw woning. Keramische tegels zijn namelijk uitermate geschikt voor elke soort ruimte. Hierdoor kunt u één verbluffend geheel creëren in uw woning.

 

 

Download ons tegel inspiratieboek

Overweeg wandtegels op het toilet

Naast vloertegels kunt u overwegen om wandtegels op het toilet te plaatsen. De toilet tegels van Keizers zijn uitermate geschikt voor zowel de vloer als wand. Zo krijgt u de mogelijkheid om eenheid te creëren in uw toiletruimte.

Een andere optie is de combinatie van wandtegels en behang. Laat de wandtegels op het toilet bijvoorbeeld tot halverwege de muren komen en plaats op de bovenste helft van de muur vochtwerend behang. Deze combinatie zal voor een verassend effect zorgen.

Achterewand toilet tegels voor de juiste sfeer

Achterewand toilet tegels voor de juiste sfeer

De achterwand van uw toilet is bepalend voor de gehele sfeer van de ruimte en mag daarom niet vergeten worden.  Er zijn verschillende manieren waarop u op de achterwand van uw toilet tegels kunt verwerken. Trek bijvoorbeeld de toilet tegels volledig door tot het plafond voor een strak en naadloos geheel. Voeg een gaaf accent toe door een nis in de wand te creëren, verlicht met indirect licht. Plaats in deze nis een opvallende decoratieve tegel of mozaïek voor een extra indrukwekkend effect.

Het is ook esthetisch aantrekkelijk om alleen de achterwand van het toilet te betegelen en de rest van de wanden niet te betegelen, maar juist te stucen. Hierdoor worden de tegels een echte blikvanger. De gestucte wanden kunt u een kleur geven of behangen.

Stroefheid en slijtvastheid

Bij het maken van de keuze voor de juiste toilet tegels, is het goed om te letten op de R-waarde. Deze bepaalt namelijk de stroefheid van de toilet tegels en voorkomt dat u uitglijdt wanneer de tegels nat worden. In zowel badkamers, toiletruimtes als keukens moet deze waarde R10 zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat toilet tegels slijtvast zijn voor een langere levensduur en een duurzamer gebruik. De toilet tegels van Keizers hebben overwegend een slijtwaarde, ook wel bekend als PEI-waarde, van 5, wat als zeer hoog wordt beschouwd.

Het juiste formaat tegels

Het juiste formaat toilet tegels is essentieel. Vaak is het toilet namelijk een kleinere ruimte. U kunt deze optisch groter laten lijken door het plaatsen van grote toilet tegels. Zo voelt uw toilet ruimtelijker en sfeervoller aan. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om rechthoekige tegels horizontaal te plaatsen voor een optisch bredere ruimte.

Advies over toilet tegels

De keuze voor de juiste toilet tegel is essentieel voor de gehele uitstraling van uw ruimte. Onze interior designers helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Zij staan voor u klaar om uw persoonlijke wensen te bespreken. Hierbij geven ze u tevens bijpassend leefstijladvies wanneer u kinderen en/of huisdieren heeft, wat de lichtinval in uw ruimte is en welke toilet tegels hier het beste bij passen. Vraag een tegeladvies gesprek aan of kom langs in ons Experience Center om onze toilet tegels in het echt te ervaren.

Tegeladvies afspraak plannen

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair