Keramische tuintegels

Keramische tuintegels

HomeInspiratieKeramische tuintegels

Uw tuin is meer dan alleen maar een stuk grond met wat planten en bloemen. Het is een verlengstuk van uw woning en dé plek waar u in de zomer tot rust kunt komen. Keramische tuintegels spelen hierbij een essentiële rol. Ze bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer in uw tuin.

Voordelen van keramische tuintegels

Voordelen van keramische tuintegels

Keramische terrastegels beschikken over grote voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals natuursteen en beton. Zo zijn keramische tuintegels bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals vorst, hitte en regen. Ze behouden jarenlang hun uiterlijk en kwaliteit. Hierdoor ziet uw tuin er uw leven lang verbluffend uit.

Daarnaast zijn keramische tuintegels onderhoudsvriendelijk. Ze nemen amper vocht op waardoor vuil en viezigheid, zoals groene aanslag, minder goed in de tegel blijven zitten. U hoeft geen vrees te hebben wanneer er wijn, limonade of vetvlekken van het barbecueën op de tegels komen. Het vocht blijft op de tegel liggen en is gemakkelijk te reinigen.

De beste keramische terrastegel

Keramische terrastegels zijn beschikbaar in verscheidene tegel looks, vormen en kleuren. Dit maakt de keuze voor de beste keramische terrastegel geen eenvoudige taak. Deze beslissing wordt vereenvoudigd wanneer u al een duidelijke visie heeft van de stijl en uitstraling die u wenst te creëren.

Populaire keuzes zijn keramische tuintegels met een natuursteen- of betonlook. Beiden zijn tijdloze keuzes die uw terras een luxueuze ambiance geven. Een andere optie zijn keramische houtlook tegels. Dankzij de structuur zijn deze keramische tuintegels lastig van echt hout te onderscheiden. Bijkomend voordeel is dat u geen angst hoeft te hebben dat keramische tegels, in tegenstelling tot echt hout, verkleuren of verweren.

Als laatste mag niet vergeten worden dat keramische tegels zowel buiten als binnen geplaatst kunnen worden. Dit geeft u de mogelijkheid om dezelfde stijl tegels uit uw woonkamer door te trekken in uw tuin. Zo zorgt u ervoor dat uw terras een verlengstuk wordt van de woonkamer.

Download ons tegel inspiratieboek

Stroefheid en slijtvastheid

Keramische tuintegels hebben veelal een gladde uitstraling, maar zijn allesbehalve glad. Keramische tegels voor buiten moeten namelijk voldoen aan een bepaalde R-waarde. Deze bepaalt de stroefheid van de keramische terrastegels en zorgt ervoor dat u niet uitglijdt wanneer het heeft geregend. Voor keramische tuintegels volstaat een R-waarde van minimaal R11 of hoger.

Tevens is het van groot belang dat keramische terrastegels slijtvast zijn. Dit resulteert in een langere levensduur en duurzamer gebruik. Hierdoor blijven er geen krassen achter op de tuintegels door het verplaatsen van tuinmeubilair. De terrastegels van Keizers hebben overwegend een slijtwaarde, ook bekend als PEI-waarde, van 5, wat als zeer hoog wordt beschouwd.

 

De juiste dikte keramische tegels voor uw tuin

De juiste dikte keramische tegels voor uw tuin

Wanneer u keramische tuintegels overweegt, is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende diktes. Zo kunt u kiezen voor 2 cm, 3 cm of 4 cm dik.

Keramische tegels van 2 cm dik zijn perfect voor een prachtig en onderhoudsvriendelijk balkon. Wanneer u deze keramische terrastegels in uw tuin wil plaatsen heeft u een speciaal gestabiliseerde ondergrond nodig.

De keramische terrastegels van 3 cm dik zijn in staat om meer gewicht te dragen waardoor ze perfect zijn voor een luxueus terras. Hier heeft u geen speciale ondergrond voor nodig.

Als laatste profiteert u met keramische tuintegel van 4 cm dik van zowel de voordelen van keramiek als van beton. Deze tegels bevatten namelijk onderbeton.

Het schoonmaken van keramische terrastegels

Zoals al eerder benoemd zijn keramische tuintegels onderhoudsvriendelijk. U kunt uw terras gemakkelijk schoonmaken met water en schoonmaakmiddelen. Keramische terrastegels zijn bestand tegen chemicaliën en zuren waardoor u niet bang hoeft te zijn dat er iets mis gaat.

Advies over keramische tuintegels

De keuze voor de juiste keramische tuintegels is essentieel om er jarenlang van te kunnen genieten. Het is belangrijk dat deze past bij uw stijl en wensen. De interior designers van Keizers bespreken graag uw woonsituatie en persoonlijke wensen om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Hierbij geven ze bijpassend leefstijladvies. Onze designers denken graag met u mee wanneer u kinderen en/of huisdieren heeft, hoe vaak u buiten zit, hoe de lichtinval in uw tuin is en welke keramische terrastegels hier het beste bij passen. Vraag een tegeladvies afspraak bij ons aan, of kom langs in ons Experience Center om onze keramische tuintegels in het echt te ervaren.

Tegeladvies afspraak plannen

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair