Keramische houtlook tegels

Keramische houtlook tegels

HomeInspiratieKeramische houtlook tegels

Van verbluffend licht hout met subtiele nerven tot robuust donker hardhout en alles daartussenin. Hout is een natuurlijk materiaal dat al jarenlang geliefd is in verscheidene woonstijlen. In de verschillende badkamer ontwerpen van Keizers Tegels & Sanitair komen keramische houtlook tegels terug. Dankzij geavanceerde 3D-technologie verzekeren de tegels u van een identieke beleving als een authentieke houten vloer.

Een minimalistische slaapkamer met houtlook tegels
Een minimalistische slaapkamer met beige houtlook tegels van de zijkant

Voordelen van keramische houtlook tegels

Keramische houtlook tegels vertonen diverse voordelen in vergelijking met authentieke houten vloeren die niet onopgemerkt mogen blijven. Het voornaamste voordeel is dat de oorspronkelijke allure van keramische tegels met een houtlook altijd behouden wordt. Keramische houtlook tegels zijn namelijk minder kwetsbaar. Door het harde oppervlak van keramiek zijn de tegels ondoordringbaar. Dit komt met name goed tot uiting in de badkamer waar vocht, zeep, oliën en crèmes onvermijdelijk zijn. Wanneer u kiest voor keramische tegels met een houtlook vermijdt u vervelende vlekken en verkleuringen als gevolg van vet dat in het oppervlakte doordringt.

Een tweede waardevol aspect betreft de duurzaamheid van keramische houtlook tegels. Waar echt hout op den duur aan vervanging toe is, gaan tegels uw leven lang mee. Daarnaast is het aantrekkelijk om keramische tegels met een houtlook te combineren met vloerverwarming.  Keramische tegels houden de warmte goed vast, waardoor de verwarming lager gezet kan worden.

Ten slotte mag niet vergeten worden dat keramische tegels met een houtlook opmerkelijk beter bestand zijn tegen krassen. U hoeft geen enkele vrees te hebben dat deze ontstaan als gevolg van het verplaatsen van meubilair in bijvoorbeeld uw woonkamer.

De mogelijkheden van een keramische tegel met een houtlook

De mogelijkheden van een keramische tegel met een houtlook

De veelzijdigheid van keramische houtlook tegels stelt u in staat om te experimenteren met diverse mogelijkheden en uw woning werkelijk uniek te maken. Overweeg bijvoorbeeld niet alleen in uw woonkamer het gebruik van houtlook tegels, maar ook in uw badkamer of hal. Daarnaast is het mogelijk om de tegels zelfs buiten te plaatsen. Zo kunt u een harmonieus geheel in uw gehele woning verwezenlijken.

Het is ook bijzonder esthetisch aantrekkelijk om keramische houtlook tegels te combineren met keramische tegels met een betonlook . Zo kunt u gebruik maken van keramische wandtegels met een houtlook en de betonlook tegels op de vloer plaatsen. Dankzij het slimme samenspel van elementen creëert u een verbluffend effect.

We mogen echter niet vergeten dat houtlook tegels de mogelijkheid bieden om kleine ruimtes, zoals het toilet, groter te laten lijken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een langwerpige tegel  in horizontale richting zodat de ruimte breder lijkt.

Een wellness gevoel in uw badkamer met houtlook tegels

Keramische houtlook tegels zijn een prachtig sfeerelement voor elke ruimte. Combineer bijvoorbeeld warme houtlook tegels met een donkere wandtegel om een oase aan rust te verwezenlijken in uw badkamer. Voeg hier voor een heuse wellness ervaring sfeerelementen aan toe zoals sfeerverlichting en een fijne geur.

De veelzijdigheid van keramische tegels met een houtlook uit zich in het oneindige pallet aan kleuren en vormen. Met de talloze combinaties die hierdoor mogelijk zijn is uw ruimte werkelijk uniek te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een Scandinavische badkamer  met strakke inrichting en keramische tegels in beige of crème kleur.

houtlook tegels in de tuin
Een terras gemaakt met keramische tegels houtlook

Onze collectie

Wij beschikken bij Keizers over een uitgebreide collectie keramische tegels met een houtlook van diverse gerenommeerde merken. Onze hoge kwaliteit Italiaanse designtegels zorgen voor een wellness gevoel in uw huis. Kom langs in de showroom en ervaar het zelf.

Project: Serene Wellness

Project: Serene Wellness

In deze badkamer was het de wens om bij het betreden van deze badkamer omarmt te worden met een gevoel wellness. De ambiance ademt een sfeer van ontspanning en luxe, waardoor elke zorg van de buitenwereld lijkt te vervagen zodra u de drempel overstapt. Het centrale punt van bewondering in deze ruimte is ongetwijfeld het prachtige asymmetrische meubel dat meteen de aandacht trekt. Met zijn unieke vorm en verfijnde details fungeert dit meubel niet alleen als een functioneel element, maar het geeft de gehele ruimte ook een speelse en eigentijdse draai.
Het maatwerk aspect van deze badkamer komt ook tot uiting in de perfect afgestemde spiegel die naadloos bij het opvallende meubel past. Deze op maat gemaakte spiegel voegt een gevoel van elegantie toe en versterkt het algehele gevoel van maatwerk en verfijning in de ruimte.
Een opvallend kenmerk van deze badkamer is het gebruik van een rijke verscheidenheid aan hoogwaardige materialen. De vloer, bijvoorbeeld, is met zorg samengesteld en toont verschillende soorten keramische tegels. De flagstones die nauwgezet in een symmetrisch patroon zijn gelegd, vormen een subtiel en toch prachtig decoratief accent, dat elegant contrasteert met de houten tegels. Deze houtlooktegels zijn een meesterwerk op zich, het lijkt sprekend op gerookte houten vloer. Dit voegt niet alleen warmte en karakter toe aan de ruimte, maar biedt ook een duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloeroplossing.
Bekijk dit project

Ervaar de keramische houtlook tegels in ons Experience Center

Bij Keizers Tegels & Sanitair ontwerpen wij een luxueuze en unieke badkamer geheel naar uw wensen. Hierbij vormen keramische houtlook tegels een onmisbare schakel. Wanneer u een natuurlijke sfeer en een oase aan rust wenst te creëren raden wij u aan om keramische tegels met een houtlook te gebruiken. Wij laten u graag in ons Experience Center onze uitgebreide collectie en de verschillende soorten keramische houtlook tegels zien. Hier kunt u persoonlijk inspiratie opdoen voor uw woning

Bezoek ons Experience center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair