Travertin tegels

Travertin tegels

HomeInspiratieTravertin tegels

Met hun subtiele nuances en zacht aardetinten zijn travertin tegels een absolute trend van dit moment. In tegenstelling tot marmeren tegels die vaak wat koeler zijn, geeft de warme uitstraling van travertin look tegels een stoere zachtheid aan uw ruimte. De keramische tegels met travertin look van Keizers verzekeren u dankzij geavanceerde 3D-technologie van een identieke beleving als authentieke travertin tegels.

Een natuurlijk en eeuwenoud materiaal

Al eeuwenlang zien we de schoonheid van travertin in. Zo gebruikten de Romeinen dit materiaal voor het Colosseum en Parijzenaren voor de Sacré-Coeur. In Nederland zien we het natuurlijke materiaal terug in het Nationaal Monument op de Dam.

Travertin is een natuursteensoort met een grovere structuur dan marmer. Deze zoektwaterkalksteen bestaat uit een gelaagde structuur die is ontstaan door de kalk in warmwaterbronnen die steeds een nieuwe laag aanmaken. De grove structuur is het gevolg van takken en bladeren die tussen de lagen achterblijven. Deze sterven af en zorgen voor kleine gaten. Hoe minder gaten er zijn, hoe beter de kwaliteit.

Keramische tegels met travertin look

Keramische tegels met travertin look

Keramische tegels met travertin look beschikken over diverse voordelen ten opzichte van authentieke travertin tegels. Het voornaamste voordeel is dat de oorspronkelijke schoonheid altijd behouden wordt. Door het harde oppervlak van keramiek zijn de tegels minder kwetsbaar. Dit komt met name goed tot uiting wanneer u travertin look tegels in de badkamer plaatst. Dankzij het ondoordringbare oppervlak worden vervelende vlekken en verkleuringen als gevolg van het vet uit zeep, oliën en crèmes vermeden. Tevens zijn keramische tegels met travertin look eenvoudig te reinigen.

Een tweede waardevol aspect is dat travertin look tegels steviger en beter bestand tegen krassen zijn. Wanneer u kinderen of huisdieren heeft, hoeft u geen vrees te hebben dat deze ontstaan als gevolg van stampen, vallen of scherpe nagels.

Ten slotte mag niet vergeten worden dat keramische tegels met travertin look zeer duurzaam zijn. Deze tegels gaan namelijk uw leven lang mee. Daarnaast kunnen ze uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming. Hierbij houden travertin look tegels de warmte goed vast, waardoor u langer kunt genieten van de warmte in uw woning.

De mogelijkheden van travertin look tegels

Dankzij de veelzijdigheid van travertin tegels kunt  u experimenteren met diverse mogelijkheden. De subtiele kleuren en natuurlijke nerven maken het mogelijk om unieke patronen te vormen. Hierdoor bent u in staat om precies de gewenste look in uw woning te creëren.

Het is tevens esthetisch aantrekkelijk om travertin look tegels te plaatsen in het Romaanse verband. Hierbij worden verschillende formaten door elkaar heen geplaatst. Dit resulteert in een klassieke en elegante uitstraling die direct associaties oproept met een oude kasteelvloer.

Dankzij de rustige uitstraling zijn keramische travertin tegels een uitstekende keuze om te combineren met de Japandi badkamer stijl. Deze woonstijl bestaat uit Japanse invloeden en een Scandinavisch interieur.

Keramische tegels met travertin look kunnen in elke ruimte van uw woning, en zelfs buiten, geplaatst worden. Tevens is het mogelijk om een keukenblad of badkamermeubel van travertin te plaatsen. Op deze manier kunt u een harmonieus geheel in en om uw woning realiseren.

Onze collectie travertin tegels

Keizers beschikt over een uitgebreide collectie travertin tegels van gerenommeerde merken. De hoge kwaliteit Italiaanse tegels zorgen voor een natuurlijke, warme en zachte uitstraling in uw badkamer. Kom langs in ons Experience Center en ervaar het zelf, of vraag ons tegels inspiratieboek aan.

Vraag ons tegels inspiratieboek aan

Ervaar de travertin tegels in ons Experience Center

De interior designers van Keizers Tegels & Sanitair ontwerpen een luxueuze en warme badkamer geheel naar uw wensen. Keramische tegels met travertin look zijn hierbij onmisbaar. Wanneer u een natuurlijke, warme en zachte uitstraling wenst, raden wij aan om travertin tegels in de badkamer te gebruiken. In ons Experience Center kunt u de uitgebreide collectie travertin look tegels in het echt beleven. Hier kunt u persoonlijk inspiratie opdoen voor uw woning.

Bezoek ons Experience Center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair