Japandi badkamers

Japandi badkamers

HomeInspiratieJapandi badkamers

Minimalistische, zachte kleurtinten, houtstructuren en natuurlijke elementen. De Japandi stijl badkamer wordt steeds populairder en is een ware trend te noemen. Met veel waardering voor vakmanschap en functionaliteit, straalt een Japandi badkamer elegantie uit en ervaart u er een waar gevoel van zen.

Vraag ons badkamer inspiratieboek aan

Samenkomst van de Scandinavische en Japanse stijl

Scandinavië en Japan hebben veel overeenkomsten waardoor de Japandi stijl badkamer geen verassende combinatie is tussen de twee. De Japandi badkamer blend het minimalistische Japanse design samen met de warme, rustieke Scandinavische badkamer stijl. Hierbij kunt u denken aan neutrale kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen. Het resultaat is een ruimte die zowel modern als gezellig is.

In de Japandi badkamer wordt er met respect omgegaan met de beschikbare ruimte. Dankzij minimalistische meubels en een bewuste indeling, wordt uw badkamer een oase van rust.

De elementen van een Japandi stijl badkamer

De elementen van een Japandi stijl badkamer

Rust en eenvoud staan centraal bij een Japandi badkamer. Dit wordt bewerkstelligd door het gebruik van lichte, natuurlijke materialen. Denk aan een badkamermeubel met houtlook of een waskom van natuursteen.

Het minimalisme zorgt ervoor dat er een rustige en opgeruimde ruimte wordt gecreëerd. De Japandi stijl badkamer is in principe zo leeg mogelijk. Veelal wordt er gebruikgemaakt van veel opbergmogelijkheden, zoals diepe lades of een opbergruimte achter de spiegel. Dit maakt Japandi meer dan alleen een stijl, het is tevens een leefwijze.

Organische vormen mogen niet vergeten worden in een Japandi badkamer. Deze kunnen worden toegepast in waskommen, spiegels en badkuipen, wat perfect aansluit bij het gebruik van natuurlijke materialen.

 

De kleuren in een Japandi badkamer

Een Japandi stijl badkamer kenmerkt zich vooral door het zachte en warme kleurenpalet dat zorgt voor een zengevoel. Veelal wordt er gebruikgemaakt van warme en aardse kleuren, zoals beige, crème en bruin. Deze worden gecombineerd met hout, gebroken wit of pastelkleuren zoals lichtroze. Dit resulteert in een frisse en warme uitstraling.

Daarnaast kan het toevoegen van gouden tinten zorgen voor extra elegantie en luxe in de Japandi badkamer. Denk hierbij aan een gouden kraan, een gouden omlijsting voor de spiegel of gouden accessoires

Tegels in een Japandi stijl badkamer

Tegels in een Japandi stijl badkamer

De juiste tegel look is essentieel voor het creëren van de juiste stijl in uw badkamer. Om de serene uitstraling van de Japandi badkamer te behouden, is het belangrijk om niet meer dan drie verschillende tegel looks te combineren. De basis zijn vaak keramische natuursteenlook tegels, gecombineerd met keramische houtlook tegels.

Tevens mogen verschillende texturen en contrasten niet vergeten worden in de Japandi stijl badkamer. Plaats bijvoorbeeld houtlook tegels in een visgraatpatroon in combinatie met travertin tegels.

Accessoires en decoratie in de Japandi badkamer

Vanwege het minimalistische karakter van de Japandi stijl badkamer, is het essentieel om accessoires tot een minimum te beperken en producten zoveel mogelijk uit het zicht te plaatsen. Een praktische en esthetische oplossing hiervoor zijn (inbouw)kasten, diepe wastafellades en opbergspiegels. Laat hierin de natuurlijke kleuren en materialen terugkomen door het gebruik van hout of natuursteen. De Japandi badkamer kunt u daarnaast compleet maken door het plaatsen van groene planten in een mooie vaas.

Ervaar de Japandi stijl badkamers in ons Experience Center

Wanneer u graag fysiek het zengevoel en de natuurlijke schoonheid van de Japandi badkamer wil ontdekken, nodigen wij u graag uit in ons Experience Center. Hier kunt u in alle rust inspiratie opdoen en uw ideeën delen met onze interior designers. Samen kijken zij naar uw persoonlijke wensen om uw Japandi stijl badkamer werkelijkheid te maken.

Bezoek ons Experience Center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair