Moderne keukentegels

Moderne keukentegels

HomeInspiratieModerne keukentegels

In de ochtend geniet u er van een kopje koffie, ’s middags maken uw kinderen er hun huiswerk en ’s avonds wordt er gekookt. De keuken is de centrale ruimte in uw huis waar u op diverse momenten van de dag samenkomt met uw gezin. De keuze voor de juiste moderne keukentegel is essentieel om de juiste ambiance te creëren in uw keuken.

De juiste moderne keukentegels

De juiste moderne keukentegels

Tegels zijn een bepalende factor voor de uitstraling van uw keuken en er zijn verscheidene tegel looks, vormen en kleuren mogelijk. Het kiezen van de geschikte moderne keukentegel is geen eenvoudige taak. Gelukkig wordt deze beslissing vereenvoudigd wanneer u al een duidelijke visie heeft van de gewenste stijl in uw keuken. Wanneer u bijvoorbeeld een natuurlijke en warme uitstraling wil creëren, zijn keramische houtlook tegels een goede optie. Voor een meer industriële uitstraling is het aan te raden om voor keramische betonlook tegels te kiezen.

U kunt er tevens voor kiezen om de keuken te integreren met de woonkamer door zelfde soort tegels op de vloeren te plaatsen. Tegenwoordig zit er namelijk weinig onderscheid tussen de tegels die gebruikt worden in de woonkamer en keuken. Zo creëert u één uniforme look in uw woning.

Download ons tegel inspiratieboek

Keukentegels op de vloer en wand

Keukentegels worden veelal op de achterwand geplaatst van het fornuis en doorgetrokken over de gehele keukenwand. Daarnaast zijn keukentegels ook een uitstekende optie voor de vloer. De moderne keukentegels van Keizers zijn geschikt voor zowel vloeren als wanden. Door te kiezen voor een soortgelijke tegel als op de achterwand, zorgt u voor eenheid in uw keuken. U kunt er ook voor kiezen om twee verschillende tegel looks te combineren, zoals keramische houtlook tegel op de keukenvloer en keramische marmerlook tegels op de achterwand. Zo maakt u uw keuken werkelijk uniek en persoonlijk.

Stroefheid en slijtvastheid

Bij het kiezen van de juiste keukentegel voor de vloer is het essentieel om rekening te houden met de R-waarde. Deze waarde bepaalt de stroefheid van de tegel en zorgt ervoor dat u niet uitglijdt. Vooral wanneer de vloer nat is, zoals in keukens en badkamers, is dit van belang. Voor deze ruimtes dient de R-waarde minimaal R10 te zijn om optimale veiligheid te garanderen.

Het is tevens van groot belang dat moderne keukentegels slijtvast zijn, wat resulteert in een langere levensduur en een duurzamer gebruik. De keukentegels van Keizers hebben overwegend een slijtwaarde, ook wel bekend als PEI-waarde, van 5. Deze waarde wordt als zeer hoog beschouwd.

Het juiste materiaal voor moderne keukentegels

Het juiste materiaal voor moderne keukentegels

Het juiste materiaal voor keukentegels, zowel voor de achterwand als de vloer, is van essentieel belang. De keuken is namelijk de ruimte in huis waar spetters niet voorkomen kunnen worden. Keramische tegels zijn hiervoor een geschikte keuze. Deze zijn gemakkelijk te reinigen, slijtvast en gaan langer mee. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verscheidene looks zoals houtlook, betonlook en marmerlook die dankzij geavanceerde technologieën niet van het echte materiaal te onderscheiden zijn.

Keramische keukentegels kunnen tevens gecombineerd worden met vloerverwarming. Ideaal wanneer u de tegels door wil trekken in de woonkamer. Ze houden de warmte goed vast, waardoor uw woning langer warm blijft.

Het juiste formaat keukentegels op de wand

Er is geen standaardformaat voor keukentegels op de achterwand, het hangt voornamelijk af van uw eigen wensen en stijl. U kunt echter rekening houden met de ruimte en ervoor kiezen om grote keukentegels op de wand te plaatsen, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Daarnaast kunt u verschillende formaten combineren door bijvoorbeeld kleine keukentegels op de achterwand te plaatsen en grote keukentegels op de vloer. De binnenhuisarchitecten van Keizers geven u graag advies bij het kiezen van het juiste formaat en design voor uw ruimte.

Tegeladvies afspraak plannen
Accenten met decortegels

Accenten met decortegels

Om uw keuken een unieke uitstraling te geven, kunt u overwegen om accenten toe te voegen met decortegels. Plaats bijvoorbeeld mozaïek tegels boven het aanrecht of het fornuis voor een speels effect in uw keuken.

Daarnaast kunt u moderne keukentegels met geometrische patronen kiezen, zoals hexagon tegels, om een luxueuze en unieke uitstraling te bereiken.

Advies over moderne keukentegels

De keuze voor de juiste moderne keukentegel is essentieel wanneer u een nieuwe keuken ontwerpt of uw huidige wil renoveren. De interior designers van Keizers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Zij bespreken samen met u uw persoonlijke wensen en woonsituatie voor een bijpassend leefstijladvies. Onze designers denken graag mee wanneer u kinderen en/of huisdieren hebt, hoe de lichtinval is in uw keuken en welke moderne keukentegels hierbij passen. Vraag een tegeladvies gesprek bij ons aan, of kom langs in ons Experience Center om onze moderne keukentegels te ervaren.

Tegeladvies afspraak plannen

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair