Voordelen van keramische tegels

Voordelen van keramische tegels

HomeInspiratieVoordelen van keramische tegels

De zes voordelen van keramische tegels

Tegels, in bijna elk huis kom je ze wel tegen. Buiten of binnen, in de keuken, badkamer of woonkamer, noem het maar op. Qua soorten tegels is er veel aanbod, zoals: natuursteen, hout of keramische tegels. Vooral de keramische tegel biedt veel voordelen. In deze blog zetten we alle voordelen van een keramische tegel op een rijtje.

 

Wat is een keramische tegel eigenlijk?

Eerst leggen we u graag even uit wat een keramische tegel is. Een keramische tegel is gemaakt van keramiek. Keramiek wordt gemaakt door een mix van zand en klei op hoge temperaturen (1.000 tot 1250 graden) te bakken. Leuk feitje: het bakken van keramiek werd 17.500 jaar geleden ook al gedaan en 8.000 jaar geleden werd het in Egypte voor het eerst gebruikt om tegels van te maken. 

Na het bakken worden de tegels geglazuurd om ze een bepaalde look (uitstraling) te geven. We verklappen alvast één voordeel. Door de manier van produceren en de ‘glazuurlaag’ kunnen de tegels in diverse materialen, structuren, kleuren en afmetingen gemaakt worden.

 

Voordeel 1: Keramische tegels zijn duurzaam en milieuvriendelijk

In de afgelopen jaren wordt er steeds meer rekening gehouden met de duurzaamheid van de materialen die in huis gebruikt worden. Keramische tegels kunnen wel een heel leven lang meegaan, dit maakt de tegel duurzaam. Het is wel belangrijk om naar de R-waarde van de tegel te kijken. Daarover later meer in deze blog.

Keramische tegels worden enkel van natuurlijke materialen gemaakt en het productieproces is niet schadelijk voor het milieu, heel milieuvriendelijk dus! Daarnaast is het mogelijk om de tegels op maat te maken, hierdoor zal er tijdens de productie van de keramische tegels minder afval geproduceerd worden. 

Is het toch nodig dat de keramische tegels verwijderd moeten worden? Ook dat is een milieuvriendelijk proces, keramische tegels zijn namelijk 100% recyclebaar!

Voordeel 2: Keramische tegels zijn perfect voor vloerverwarming

Niet elke vloertegel is geschikt voor vloerverwarming, maar een keramische vloertegel is ideaal voor vloerverwarming. Een keramische vloertegel geleidt de warmte beter dan andere tegel soorten, waardoor het ook nog eens beter voor uw energierekening is! 

Voordeel 3: Keramische tegels te verkrijgen in ontzettend veel soorten en maten

Naast de duurzaamheid, is dit een van de belangrijkste voordelen van een keramische tegel. We verklapten er al iets over in de intro van de blog, maar het aanbod qua materiaal, structuren, kleuren en afmetingen is heel groot. 

Door de print of de glazuurlaag op de tegel krijgt de keramische tegel een bepaald uiterlijk, maar tegenwoordig kunnen ze ook bepaalde structuren aanbrengen op de keramische tegel. Dit betekent dat een keramische natuursteen tegel ook echt als natuursteen kan aanvoelen.

Onze keramische tegels met betonlook zijn geschikt voor alle ruimtes in en rondom het huis. Door 3D-technologie voelen onze keramische marmerlook tegels als echt marmer aan. Daarnaast zijn ze qua uiterlijk bijna niet te onderscheiden van een echte marmeren tegel. 

Houten vloeren zijn prachtig, maar hoe fijn is het als u er bijna geen onderhoud aan heeft? Dan is een keramische houtlook tegel perfect! Hetzelfde geld voor keramische tegels met natuursteenlook. Deze tegels zijn makkelijker in onderhoud dan echt natuursteen. Daarnaast zijn keramische tegels met natuursteenlook veel bestendiger tegen krassen en vlekken, dan echt natuursteen. 

Tijdens de productie van de keramische tegels is het mogelijk om de tegels in verschillende maten en diktes te bakken. Van vierkante, rechthoekige, grote of kleine tegels bijna alles is mogelijk! Zo bieden wij keramische tegels van 100 x 100 of 60 x 60 aan. Maar ook kleinere formaten zoals 30 x 60 zijn mogelijk of groot zoals 160 x 320. Voor elke ruimte en smaak is er een bijpassende keramische tegel te vinden.

Voordeel 4: Kleurvast en weinig onderhoud nodig bij keramische tegels

Keramische tegels zijn na het bakken keihard en daardoor ook mega sterk. Door het bakproces krijgt de keramische tegels ook een lage wateropname. Dit betekent dat de tegel niet snel vlekken krijgt, omdat het vocht niet in de tegen kan trekken. De tegels zijn makkelijk schoon te maken met water. U kunt de tegel niet beschadigen door zware schoonmaakmiddelen, aangezien de tegel beschermd is tegen zuren en chemicaliën. 

Natuursteen- en hout tegels zijn gevoelig voor UV-stralen en daardoor kunnen de tegels op den duur gaan verkleuren. Keramische tegels zijn bestendig tegen UV-stralen en verkleuren niet. 

Eerder in deze blog hebben we al iets gezegd over de R-waarde van een keramische tegel. De R-waarde geeft aan hoe goed de tegel beschermd is tegen het slijten door krassend vuil of hard schoeisel. Ons aanbod aan keramische tegels hebben een R-waarde van 9 tot 11. Daarnaast zijn de tegels door de glazuurlaag goed beschermd tegen stof en vuil. Ook water zal de tegel daardoor niet snel aantasten.

Voordeel 5: Huisdier- en allergievriendelijk

Eerder schreven we al dat keramische tegels slijtvast zijn en een lage wateropname hebben. Naast lage wateropname, hebben ze ook een lage vocht- en vuilopname. Dit betekent dat stoffen en/of vuil waarvoor u allergisch kan zijn of huisdierharen, minder goed in de tegels blijft zitten. Ook schreven we dat de tegels zeer makkelijk zijn in onderhoud en makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Huisdierharen, stof en vuil waar u last van kunt krijgen kunnen makkelijk van de tegel verwijderd worden. 

Voorbeelden van badkamers met keramische tegels

In alle badkamer die door ons gerealiseerd zijn maken wij gebruik van keramische tegels. Zo is er in de deze wellness-badkamer gebruik gemaakt van keramische tegels met een houtlook voor de vloer. In de douche is gebruik gemaakt van keramische tegels met een natuursteen look voor op de vloer en wand. 

Bekijk al onze gerealiseerde badkamers met keramische tegels.

Keramische tegels, perfect voor elke ruimte in het huis

In ons experience center kunt u al onze keramische tegels rustig bekijken en voelen. Onze Interior Designers hebben veel ervaring, ideeën en staan graag voor u klaar om uw vragen over onze luxe tegels te beantwoorden. 

Maak een afspraak met één van onze interieurdesigners en bezoek ons experience center in Oldenzaal.

Bezoek ons Experience center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair