Badkamertrends voor 2024

Badkamertrends voor 2024

8 badkamertrends voor 2024

HomeInspiratieBadkamertrends voor 2024

Vroeger was een badkamer voornamelijk een praktische ruimte. Tegenwoordig is dat wel anders en is de badkamer een plek om een moment voor uzelf te hebben en volledig tot rust te komen. Wanneer u een nieuwe badkamer wenst, kan het ontwerpen ervan soms overweldigend zijn. Er zijn immers zoveel combinaties tussen kleuren en verschillende sanitair mogelijk. Om u een handje te helpen hebben wij ter inspiratie de verwachte badkamertrends voor 2024 op een rijtje gezet.

Inspiratieboek aanvragen

Trend 1: Ronde vormen in de badkamer

In een badkamer worden vaak rechte en hoekige vormen gekozen, maar de keuze voor ronde vormen kan ook erg aantrekkelijk zijn. Ronde vormen zorgen voor een vriendelijk, zacht en rustgevende uitstraling in uw badkamer. Het is dan ook een populaire badkamertrend voor 2024.

U kunt al op een gemakkelijke manier ronde vormen terug laten komen in uw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan ronde spiegels, wastafels en baden. Onze landelijke ensuite badkamer is een goed voorbeeld waarin veel ronde vormen terugkomen.

Wanneer u voor een intensievere renovatie of een geheel nieuwe woning gaat bouwen kunt u ervoor kiezen om een afgeronde muur, nieuw badkamermeubel met meer rondingen, ronde tegels of een nis met boogvorm te plaatsen.

U zult merken dat de badkamer ruimtelijker aanvoelt. Dit komt doordat ronde vormen minder ruimte innemen. Niet alles in de badkamer hoeft echter rond te zijn, varieer bijvoorbeeld met ronde en hoekige vormen voor een speels en spannend effect.

Mat zilveren kraan die aan staat.

Trend 2: Een duurzame(re) badkamer

Verduurzaming is een badkamertrend die we in elke ruimte terug zien komen, zo ook in de badkamer. Indien u uw badkamer volledig wil renoveren of verbouwen is dit dé kans om de badkamer energiezuiniger te maken.

  • Plaats bijvoorbeeld een douche-wtw (warmteterugwinning), hiermee wordt de warmte van het wegstromende douchewater hergebruikt.
  • Kies duurzame materialen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.
  • Zorg voor goede ventilatie om vochtproblemen en schimmelaantasting op materialen te voorkomen. Dan hoeft u ze minder snel te vervangen.
  • Maakt u vaak gebruik van een bad? Isoleer dan uw badkuip. Het water blijft op deze manier langer warm, zodat er minder vaak water bijgevuld hoeft te worden.

Ook met kleinere aanpassingen kunt u uw badkamer verduurzamen. Een regendouche is populair, maar verbruikt meer water dan een gewone douche. Wilt u toch een regendouche? Kies dan voor een waterbesparende regendouchekop die bijvoorbeeld een maximaal aantal liter water per minuut verbruikt. Slimme (wastafel)kranen kunnen dit ook. Zo verspilt u niet onnodig water.

Trend 3: Gebruik van natuurlijke materialen in de badkamer

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen wordt de badkamer dé plek om helemaal tot rust te komen. Een natuurlijke badkamer straalt een rustige sfeer uit. Een voorbeeld daarvan is onze warme moderne badkamer.

Een natuurlijke badkamer kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Dit kan door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke tegels en meubels gemaakt van: leisteen, hardsteen, kalksteen, kwartsiet, graniet, marmer of hout.

Trend 4: Het gebruik van warme kleuren

Een badkamertrend voor 2024 die we nu al steeds vaker zien, is het gebruik van warme kleuren in de badkamer. Denk hierbij aan kleuren zoals mosterd, chocolade bruin, oker en aardetinten. Deze zijn perfect te combineren met natuurlijke materialen in de badkamer, welke ook een badkamertrend is. Door de combinatie van twee trends wordt uw badkamer de ultieme plek van ontspanning.

Daarnaast kunt u overwegen om ton-sur-ton toe te passen. Bij deze trend kiest u een basiskleur, zoals chocolade bruin, en laat u deze in de volledige badkamer in verschillende tinten terugkomen. Wanneer u als finishing touch een aantal planten en natuurlijke accessoires plaatst, realiseert u de perfecte natuurlijke en warme badkamer.

Trend 5: Tegeltrends voor in de badkamer

Badkamertegels bepalen voor een groot deel de sfeer van de badkamer. Het is dan ook niet gek dat de tegeltrends voor 2024 passend zijn bij de trends voor kleuren en materialen. Zo zullen in 2024 natuurlijke materialen en warme kleuren gecombineerd worden met travertin en natuursteenlook tegels.

Travertin tegels hebben een ruwe en natuurlijke uitstraling en kenmerken zich door de warme kleuren zoals beige, rood en bruin. Vooral wanneer u van een nostalgische en mediterrane stijl houdt zijn deze tegels perfect.

Voor een luxueuze en rustieke ambiance zijn (keramische) natuursteenlook tegels en uitstekende keuze. De natuurlijke materialen en serene kleurenpaletten dragen bij aan een luxueuze sfeer. Ze roepen immers direct associaties op met een wellness omgeving.

Beide tegels zorgen voor een natuurlijke uitstraling in uw badkamer en zijn uitstekend te combineren met natuurlijke materialen. Wanneer u ervoor kiest om deze toe te passen in een warme kleur, zoals aardetinten, zorgt u ervoor dat uw badkamer een oase van rust wordt.

Trend 6: Badkamer op maat

Nog een badkamertrend voor 2024 is de sanitair trend dat een badkamer speciaal op maat gemaakt mag worden. Zo kunnen er verschillende trends gecombineerd worden, kunnen specifieke wensen voor bepaalde afmetingen doorgevoerd worden, of kan er een badkamer die met de tijd mee gaat gerealiseerd worden.

Met een badkamer op maat zorgt u ervoor dat uw badkamer werkelijk uniek is. Geen enkele maatwerk badkamer is namelijk hetzelfde. Alles is aangepast naar uw specifieke wensen en badkamerroutine. Daarnaast kunt u kiezen uit duizenden kleuren, soorten materialen en combinaties daartussen.

Wanneer u een badkamer op maat wenst kunt u ervoor kiezen om een badkamer op maat te realiseren met Keizers. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw ruimte optimaal benut wordt. Samen realiseren wij uw droombadkamer. U realiseert samen met onze binnenhuisarchitecten een luxe badkamer ontwerp. Oog voor details is hierbij van groot belang. Laat u inspireren door onze klassieke badkamers, luxe badkamers, moderne badkamers, wellness badkamers of Japandi badkamers.

Trend 7: Meer dan alleen een badkamer

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat de badkamer en de slaapkamer samengevoegd worden tot een en suite. Deze ontwikkeling draagt bij aan het toenemende belang dat wordt gehecht aan het comfort en de uitstraling van deze ruimte. Een interessante trend die momenteel opkomt, is het integreren van diverse elementen zoals lampen, planten, textiel, accessoires en meubels in de badkamer. De badkamer wordt namelijk steeds meer een leefruimte. Het is immers een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Door het gebruik van rustgevende tinten en natuurlijke materialen wordt er een aangename ambiance gecreëerd, waarin men volledig tot rust kan komen.

Naast het gebruik van natuurlijke materialen en tinten, kan een gevoel van warmte en huiselijkheid worden gecreëerd door middel van behang. Door het gebruik van behang in de badkamer en elders in de woning, wordt een uniforme stijl in het gehele huis gerealiseerd. Keizers heeft speciaal waterdicht behang van gerenommeerde merken in het assortiment. Het waterdichte karakter van het behang maakt het mogelijk om het behang zelfs naast de douche te plaatsen, waardoor de badkamer een prachtige finishing touch krijgt.

Een prachtige en suite badkamer
Een luxueuse en suite badkamer

Trend 8: Verlichting

Verlichting is een onmisbaar onderdeel van de badkamer. Het is namelijk bepalend voor de sfeer die u wilt creëren. In 2024 blijft verlichting dan ook een belangrijke badkamertrend. Met behulp van designverlichting is het mogelijk om een luxueus spa-gevoel te realiseren. Het is daarbij essentieel om te kiezen voor zacht en aangenaam licht, zodat een rustgevende ambiance ontstaat waarin u heerlijk kunt ontspannen.

Bij Keizers merken wij een toenemende vraag naar verlichting in spiegels, nisjes of het plafond. Op deze manier ontstaat een gevoel van ruimtelijkheid en luxe, waarbij de verlichting sfeervol en subtiel aanwezig is. Keizers heeft een fraaie collectie spiegels met verlichting waarbij de mogelijkheden oneindig zijn. Het uitgebreide assortiment van spiegels biedt u de mogelijkheid om uw spiegel geheel naar wens samen te stellen. Er zijn ruime mogelijkheden voor maatwerk afmetingen, speakers met bluetooth connectie, condenspreventie, vergrootspiegels en diverse opties voor zowel indirect als direct licht. Uw spiegel voldoet hierdoor niet alleen aan de functionele behoeften, maar tevens sluit het ook aan op uw esthetische voorkeuren. Keizers heeft unieke en op maat gemaakte spiegels die uw badkamer een oase van luxe en comfort bezorgen.

Design toilet met led lichten op de muur

Ontdek de badkamers van Keizers

Welke trends in 2024 nu echt dé trends zullen zijn, blijft nog een verrassing. Dit is slechts onze voorspelling op basis van de huidige ontwikkelingen. Ontdek de trends van vandaag en morgen in ons Experience Center. Hier kunt u in alle rust inspiratie opdoen voor uw droombadkamer.

Keizers Sanitair is als sinds 1928 een maatwerkspecialist. Wij helpen u graag om uw droombadkamer te realiseren. Onze designers laten u graag vol passie en met boordevol creativiteit kennis maken met de mogelijkheden en nieuwste trends.

Bezoek ons Experience Center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair