De tijdloze elegantie van keramisch travertin

De tijdloze elegantie van keramisch travertin

HomeInspiratieDe tijdloze elegantie van keramisch travertin

Het gebruik van natuurlijke materialen in interieurs is al geruime tijd een ware trend te noemen. Hierbij wordt er veelal gebruikgemaakt van natuursteen zoals marmer en travertin. Deze laatste groeit in populariteit door haar warme uitstraling en unieke structuur. Keramisch travertin voegt een tijdloze elegantie toe in elke ruimte van uw woning en biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden.

Een veelzijdig en duurzaam materiaal

Travertin is een zoetwaterkalksteen met een gelaagde structuur die ontstaat door kalk in warmwaterbronnen. De natuursteen is te herkennen aan de gaatjes en aderen. Deze worden gevormd door organische materialen, zoals takjes en bladeren, die tussen de lagen achterblijven.

Kalksteen heeft een lange geschiedenis en werd in destijds al gebruikt als bouwmateriaal. Tegenwoordig komt travertin terug in een verscheidenheid aan vormen waarbij vooral keramische travertin tegels erg populair zijn. Denk hierbij aan wanden, vloeren, meubels, keukenbladen en decoratieve elementen. Dit stelt u in staat om te experimenteren met diverse mogelijkheden.

Naast de veelzijdige mogelijkheden van keramisch travertin, is het ook een zeer duurzaam materiaal. Ten opzichte van authentiek travertin, is keramisch travertin bestand tegen krassen, gemakkelijk in onderhoud en zal het levenslang haar elegantie behouden. Een keukenblad of waskom gemaakt uit keramisch travertin is daarom een uitstekende keuze.

Keramisch travertin is geliefd in verschillende stijlen

Keramisch travertin is geliefd in verschillende stijlen

Als natuurlijk materiaal is travertin uitermate geschikt in verschillende interieurstijlen. Met name wanneer u een landelijke, minimalistische, mediterrane of rustieke stijl voor ogen hebt is het gebruik van keramisch travertin een uitstekende keuze. Het materiaal straalt een tijdloze elegantie en natuurlijke schoonheid uit in elke ruimte.

Vraag ons tegels inspiratieboek aan

Keramisch travertin in de keuken

Keramisch travertin is een uitstekende keuze voor in uw keuken. Denk hierbij niet alleen aan de vloer en wand, maar ook aan een keramisch travertin keukenblad. Het materiaal is namelijk slijtvast en bestand tegen krassen. U hoeft hierdoor geen vrees te hebben dat een keramisch travertin keukenblad beschadigt tijdens het koken.

Wanneer u ervoor kiest om een keramisch travertin keukenblad te plaatsen, geniet u niet alleen van de elegante uitstraling, maar tevens van het onderhoudsgemak. Doordat keramische travertin tegels gemakkelijk te reinigen zijn, kunt u vlekken en spetters gemakkelijk verwijderen.

Keramisch travertin in de badkamer

Een travertin badkamer straalt tijdloze elegantie en luxe uit. Hierbij kunt u het materiaal niet alleen terug laten komen op de vloer of wand, maar ook in uw badkamermeubel of waskom. Tevens kunt u ervoor kiezen om keramisch travertin in de badkamer terug te laten komen in decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige travertin kaarsenhouder of een stijlvolle travertin vaas voor uw planten. Met deze decoratieve items creëert u een harmonieuze eenheid in uw badkamer.

Travertin als terrastegel

Wanneer u een natuursteen zoekt om buiten te gebruiken, dan zijn keramische travertin terrastegels een uitstekende keuze. De lichte kleur van het materiaal zorgt voor een warm, zomers en mediterraans gevoel. Keramische travertin terrastegels komen daarom perfect tot hun uiting wanneer u ze combineert met tropische planten.

Dankzij het harde oppervlak van keramiek zijn de travertin terrastegels daarnaast minder kwetsbaar en is het oppervlak ondoordringbaar. Hiermee vermijdt u vervelende vlekken en verkleuringen als gevolg van regen. Dit maakt Keramische travertin terrastegels een uitstekende keuze om te gebruiken bij uw zwembad.

Keramische travertin meubels en decoratie

Keramische travertin meubels en decoratie

Niet alleen kan travertin uitgevoerd worden als keramische tegel of keukenblad, het is tevens mogelijk om keramische travertin meubels en decoratie toe te voegen aan uw ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige travertin lamp in uw woonkamer, een stijlvolle travertin kaarsenhouder in uw slaapkamer of een travertin badkamermeubel waarin u al uw benodigdheden kunt opbergen. Zo combineert u op harmonieuze wijze de schoonheid van keramisch travertin met functionaliteit.

Keramisch travertin op maat

De interior designers van Keizers Tegels & Sanitair ontwerpen een luxueuze en warme ruimte geheel naar uw wensen. Dit geeft u de mogelijkheid om keramisch travertin op maat te laten plaatsen. In ons Experience Center kunt u deze tegels  in alle rust ontdekken en persoonlijk de tijdloze elegantie ervaren.

Bezoek ons Experience Center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair