Klassieke badkamers

Klassieke badkamers

De charme van klassieke badkamers

HomeInspiratieKlassieke badkamers

Chique, tijdloos, details, sfeervol en zachte kleuren. Als u een voorliefde heeft voor klassieke, authentieke stijlen, zullen deze woorden zeker uw aandacht trekken. Er heerst soms het idee dat klassiek design saai kan zijn, maar niets is minder waar. Klassieke badkamers stralen tijdloosheid uit en zijn tegelijkertijd rijk aan gedetailleerd sanitair. Bovendien bestaan er diverse vormen van klassieke badkamers, zoals neoklassiek, renaissance, eclectisch klassiek, jugendstil en modern klassiek.

De perfecte klassieke badkamer

De perfecte klassieke badkamer

Vroeger werd een badkamer al klassiek genoemd wanneer dit een witte ruimte was met een bad op pootjes erin. Tegenwoordig is dat wel anders en wordt er meer met de klassieke badkamer gespeeld. Hierbij kunt u denken aan sierlijke vormen gecombineerd met strakke lijnen en meer kleuren dan alleen maar wit. Belangrijk is dat een klassieke badkamer uit sierlijke en zachte elementen bestaat. Het beste kunt u stoere en robuuste materialen vermijden.

Waan u in een Engels tijdperk

Een klassieke badkamer met Engelse stijl inrichting krijgt u door natuurlijke materialen en nostalgische elementen toe te voegen. Denk hierbij aan een vrijstaand bad, houten meubilair op smalle voetstukjes, ronde spiegels, 3-gats kranen en radiatoren met een klassieke uitstraling. Daarnaast kunt u ook kiezen voor badkamer behang. Dit waterbestendige behang geeft uw badkamer een woonkamer sfeer. Tevens kunt u dit behang laten afwerken met bijbehorende klassieke opzet- en afwerkplinten.

Klassieke badkamertegels

De klassieke badkamer kenmerkt zich aan sierlijke elementen, details en zachte kleuren. Een keramische marmerlook tegel in een lichte kleur past hier uitstekend bij. Of kies voor een keramische houtlook tegel. Deze tegel wordt steeds populairder, niks is immers klassieker dan een houten vloer. Het voordeel aan beide soorten tegels is dat deze gemaakt zijn van keramiek waardoor nagenoeg onderhoudsvrij zijn.

Klassiek sanitair

Klassiek sanitair

Een klassieke kraan zoals de populaire 3-gats kraan maakt uw badkamer compleet. Deze is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en kraan kleuren, van nickel tot old iron en messing. Voor een luxere uitstraling kunt u kiezen voor gouden of koperen kranen. Combineer uw kraan met een ingebouwde wastafel met ronde vormen. Door het minder strakke design passen ze perfect in de klassieke badkamer.

Ander klassiek sanitair wat we niet mogen vergeten is het toilet. Wanneer u denkt aan een klassieke badkamer, denkt u wellicht al snel aan een staande wc-pot. Echter kan een hangend toilet ook een uitstekende keuze zijn. Kies hierbij voor zachte lijnen en een verfijnde uitstraling.

Klassieke badkamer stijlen

Er zijn veel klassieke badkamerstijlen zoals eclectisch klassiek, neoklassiek, renaissance en jugendstil. Neoklassiek is hieruit de populairste badkamerstijl. Het is een combinatie van een authentieke en romantische sfeer met een mix van moderne elementen en hedendaagse gemakken, meestal in de basiskleuren wit en zwart. Deze stijl kunt u toepassen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een vrijstaand bad, ronde spiegels met een chique omlijsting, waterbestendig badkamer behang of houten meubilair op smalle voetstukjes.

Moderne klassieke badkamer

Moderne klassieke badkamer

Wat modern en klassiek gemeen hebben is dat ze beide een tijdloze uitstraling hebben. Dit kunt u perfect combineren met elkaar. Denk hierbij aan strakke lijnen en veel glas met daarbij bijvoorbeeld een vrijstaand bad en sanitair met veel details.

U kunt uw klassieke moderne badkamer helemaal afmaken met de juiste accessoires. Denk hierbij aan sierlijke handdoekhaakjes, klassieke schilderijen of een mooie kroonluchter lamp. Typerende kleuren voor klassieke badkameraccessoires zijn dan ook koper, goud of messing.

Uw badkamer op maat gemaakt

Dankzij onze jarenlange ervaring in de sanitaire industrie kunnen wij uw gewenste stijl op de juiste wijze vertalen in uw droombadkamer. Een klassieke inrichting begint bij een goede planning. Maak een afspraak met één van onze interieurdesigners en bezoek ons Experience center in Oldenzaal. Onze adviseurs kunnen een complete badkamer voor u op maat maken en inrichten op basis van uw wensen en behoeften.

Bezoek ons Experience Center

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair