Klassieke badkamer inspiratie van dit moment

Klassieke badkamer inspiratie van dit moment

HomeInspiratieKlassieke badkamer inspiratie van dit moment

Klassieke badkamer inspiratie van dit moment

Chique, tijdloos, sfeervol en kleuren die de tijd weerstaan. Wanneer u een liefhebber bent van een klassieke badkamer stijl, dan zult u zich thuis voelen in deze termen. Benieuwd naar wat een badkamer nu écht zo’n klassieke uitstraling biedt? Wij leggen het je graag uit in ons blog. Ontdek hier klassieke badkamer inspiratie van dit moment.

De kenmerken van een klassieke badkamer

Er zijn veel verschillende vormen van klassieke badkamers. Het woord klassiek houdt hierbij niet in dat het badkamermeubilair verouderd of oubollig is. Sterker nog, vaker dan ooit, zien we dat retro stijlen altijd weer terug komen in een modern jasje. Het bemachtigen van een klassieke badkamer houdt voornamelijk in dat u ervoor zorgt dat uw badkamer de tijd weerstaat.

Hoewel er veel verschillende soorten klassieke stijlen zijn voor in badkamers, denk hierbij aan neoklassiek, modern-klassiek, jugendstil of renaissance, zijn er verschillende kenmerken die in iedere klassieke badkamer weer terug komen.

  1.  Authentieke uitstraling – Een klassieke badkamer kan gekarakteriseerd worden door het behouden van een originele uitstraling. Denk hierbij aan originele badkuipen op poten of gerestaureerd badkamermeubilair. Ook zijn er tegenwoordig veel authentieke badkamermeubels in een nieuw jasje gestoken, waarmee u een wat meer modern-klassieke uitstraling kunt bemachtigen.
  2.  Ronde vormen – Ronde vormen zijn kenmerkend voor klassieke badkamers. De ronde vormen bieden een zachte uitstraling, waardoor er een luchtige en huiselijke sfeer ontstaan. Hiernaast zijn ronde vormen tegenwoordig een heuse badkamertrend.
  3.  Historische details – Ook het toevoegen van historische details kan de indruk van een klassieke badkamer aanwakkeren. Zo zien we steeds vaker unieke kranen met een retro-uitstraling. Toch kunnen deze retro-kranen samengevoegd worden met de nieuwste technologie, waardoor u er niet op comfort achteruit hoeft te gaan.
  4.  Houten accenten – Houten accenten kunt u in een klassieke badkamer elegant terug laten komen als badkamermeubel. Niet alleen stimuleren houten accenten de klassieke badkamer stijl, ze dragen tevens bij aan een zachtere en warmere uitstraling.
  5.  Niet complex kleurenpalet – Uiteindelijk zijn kleuren, zoals grijs, beige, zwart of wit, kleuren die de tijd weerstaan. Wilt toch wat meer kleur aanbrengen, raden we het bij aardtinten te houden. Uiteindelijk zult u ervoor willen zorgen dat er een eenheid ontstaan. Wilt u bijvoorbeeld meer richting de renaissance klassieke badkamer? Dan doet u zichzelf goed door de combinatie van groen of blauw met goud en wit.
klassieke-badkamer

Een neoklassieke badkamer

De neoklassieke badkamer is tegenwoordig een populaire variant van de klassieke badkamerstijl. Het is een combinatie van een authentieke en romantische sfeer met een mix van moderne elementen en hedendaagse gemakken, meestal in de basiskleuren wit en zwart. Deze stijl kunt u toepassen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een vrijstaand bad, ronde spiegels met een chique omlijsting, waterbestendig badkamer behang of houten meubilair op smalle voetstukjes.

Bekijk hieronder eens voorbeelden van deze neoklassieke badkamer stijl.

neoklassieke badkamer

Een moderne-klassieke badkamer

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om modern met klassiek te combineren in uw badkamer. Wat modern en klassiek gemeen hebben is dat ze beide een tijdloze uitstraling hebben. Dit kunt u dus perfect combineren met elkaar. Denk hierbij aan strakke lijnen en veel glas met daarbij bijvoorbeeld een vrijstaand bad en sanitair met veel details. Er zijn veel combinaties mogelijk.

U kunt uw klassieke moderne badkamer afmaken met de juiste accessoires. Denk hierbij aan sierlijke handdoekhaakjes, klassieke schilderijen of een mooie kroonluchter lamp. Typerende kleuren voor een klassieke badkameraccessoires zijn dan ook koper, goud of messing. Er zijn dus veel opties mogelijk. 

scandinavische-badkamer-stijl
Een lichtkleurige wastafel van natuursteen dat een luxe uitstraling geeft.

De klassieke badkamer stijl combineren met andere stijlen

Uiteindelijk kunt u de klassieke badkamer stijl eindeloos combineren met andere stijlen. Zoals eerder benoemd, bij de klassieke badkamer stijl streeft u voor een badkamer met een authentieke uitstraling die de tijd weerstaat.

Zo kunt u bijvoorbeeld erg mooi de moderne en klassieke uitstraling mixen, zoals we gedaan hebben bij dit chique hotel. Of een landelijke klassieke badkamer sfeer aanhouden, zoals bij deze landelijke en-suite badkamer.

Ontdek voorbeelden van klassieke badkamers met Keizers

Bent u klaar om te starten met het inrichten van uw klassieke droombadkamer met Keizers? Onze Interior Designers hebben veel ervaring, ideeën en staan graag voor u klaar. Wij ontvangen u met veel enthousiasme in ons experience center, waar we samen uw droombadkamer kunnen ontwerpen die voldoet aan al uw eisen en wensen.

Nu al meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze afgeronde projecten of maak een afspraak met één van onze interieurdesigners en bezoek onze showroom in Oldenzaal.

 

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair