De mogelijkheden van mozaïek in uw badkamer

De mogelijkheden van mozaïek in uw badkamer

HomeInspiratieDe mogelijkheden van mozaïek in uw badkamer

De mogelijkheden van mozaïek in uw badkamer

Mozaïek in de badkamer is een leuke en speelse manier om meer sfeer in uw badkamer te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor vrijwel al uw ideeën (of de ideeën van uw interieur designer) uitgevoerd kunnen worden. Mozaïek is namelijk verkrijgbaar in verschillende type designs en in alle mogelijke kleuren.

Mozaïek in uw badkamer

Bent u benieuwd hoe u mozaïek in uw badkamer kunt gebruiken? In dit blog staan wij stil bij alle mogelijkheden van mozaïek in uw badkamer.

  • Waar wordt mozaïek van gemaakt?
  • Mozaïek in badkamer: oneindig veel mogelijkheden
  • Verschillende mozaïektegels badkamer
  • Badkamer mozaïek voorbeelden

Waar wordt mozaïek van gemaakt?

Bij mozaïek worden kleine steentjes in verschillende vormen, kleuren en patronen geplaatst. Dit vormt samen een kunstig geheel dat gezamenlijk een afbeelding of bepaalde constructie vormt. Mozaïek stamt af van de Romeinen en Grieken. Zij gebruikten dit om hun huizen en villa’s te decoreren. 

De materialen die de Romeinen en Grieken voor hun mozaïek gebruikten, worden tegenwoordig ook nog veel gebruikt voor mozaïek. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen, klei (keramiek) en glas. Glas glanst heel mooi en daardoor weerkaatst het licht alle kanten op. Dat brengt een prachtig effect met zich mee, al helemaal in uw luxe badkamer.

Toch zijn er verschillende manieren waarop mozaïek tegels in uw badkamer verwerkt kunnen worden. Zo zie je steeds meer dat badkamers mozaïek tegels hanteren in douches, achter spiegels of om een lege muur op te fleuren. Waar vroeger werd gekozen voor verschillende kleuren, is nu één dezelfde kleur veel populairder. Zo zie tegenwoordig vaak meer beige, zwarte, blauwe of gouden mozaïeken tegels.

Mozaïek in de badkamer: oneindig veel mogelijkheden

Mozaïek in uw badkamer biedt oneindig veel mogelijkheden. U kunt mozaïek namelijk op vrijwel elk oppervlakte in de badkamer leggen. Vaak wordt de mozaïek op de muur geplaatst. U kunt er dan voor kiezen om de gehele muur te bedekken met een prachtig kunstwerk, of u kiest voor bijvoorbeeld een horizontale of juist verticale strook over de wand. Deze strook kunt u achter een badkamermeubel of het toilet laten plaatsen voor een speels gevoel.

Door mozaïek op de douchewanden aan te brengen, creëert u een bijzonder accent in de douche. U kunt hierbij gaan voor een eigen ontwerp of laat uw interieur designer voor u aan de slag gaan. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een accent in de nis van de douche of boven het bad.

Naast het plaatsen van mozaïek op de wanden is het ook mogelijk om de vloer te betegelen met mozaïek. Het materiaal is stevig genoeg om op te lopen. Daarnaast zorgen de voegen tussen de steentjes ervoor dat de vloer minder glad is wanneer deze nat is. Een variatie op het gebruik van mozaïek in de badkamer is bijvoorbeeld het plaatsen van deze steentjes op de ombouw van uw luxe bad of rondom uw wastafel. Doordat mozaïek ook in ronde vormen verkrijgbaar zijn, zijn er weinig beperkingen qua mogelijkheden. Zo kunt u er ook voor kiezen om een bankje te laten bedekken met mozaïek.

Verschillende mozaïektegels badkamer

Er zijn verschillende mozaïektegels voor uw badkamer verkrijgbaar. Iedere tegel heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. De populairste drie vormen van mozaïek in uw badkamer zijn glasmozaïek, keramisch mozaïek en natuursteen mozaïek.

Glasmozaïek

Wanneer er voor mozaïek gekozen wordt, kiezen veel mensen voor glas. Door de vele mogelijkheden van glas is alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde kleurtinten of effecten. Zo kunt u glasmozaïek in bijvoorbeeld parelmoer, koper of goud in uw badkamer laten leggen. Het grote voordeel van glasmozaïek is dat het mogelijk is om vloerverwarming onder de mozaïek aan te leggen. Glas is onverslijtbaar en gemakkelijk schoon te houden. Ideaal dus voor uw badkamervloer!

Keramisch mozaïek

Keramische tegels zijn erg populair in badkamers. Het is dan ook niet gek dat er vaak voor keramische mozaïektegels wordt gekozen. U kunt uit minder kleuren en effecten kiezen dan wanneer u voor glasmozaïek zou kiezen. 

Keramische mozaïek wordt vaak op de wand gebruikt. De mozaïek moet namelijk gebakken worden met een dun glazuurlaagje. Dit maakt de tegel vrij kwetsbaar. Keramische mozaïektegels worden dan ook afgeraden om als vloertegel te gebruiken. De kans dat er een kras in het glazuur komt, bijvoorbeeld door zand, is heel groot. Daarentegen is de tegel wel eenvoudig schoon te maken.

Natuursteen mozaïek

Deze mozaïektegel bestaat uit vele kleine natuursteentjes. De natuurlijke vormen en kleuren geven de tegels dan ook een unieke uitstraling. Natuursteen mozaïek is verkrijgbaar in veel soorten en er wordt ook vaak afgeweken van de traditionele rechte lijnen van mozaïek. 

Staat een heuse wellness badkamer op uw verlanglijstje? Met kiezelmozaïek creëert u een echt gevoel van luxe en wellness. Deze stenen lijken op kleine keien. Daarnaast zijn deze tegels prettig om op te lopen.

Maak uw droombadkamer werkelijkheid met Keizers.

Maak uw droombadkamer werkelijkheid met Keizers. Wilt u mozaïek in uw badkamer terugzien? Onze Interior Designers zitten bomvol ideeën en staan graag voor u klaar. Wij ontvangen u met veel enthousiasme in onze showroom. Samen ontwerpen we een unieke badkamer die voldoet aan al uw eisen en wensen.

Meer inspiratie opdoen naar badkamers met mozaïek? Download gratis ons inspiratieboek en ontdek alle verschillende soorten (mozaïeken) badkamer voorbeelden! Of neem een kijkje tussen onze afgeronde projecten.

Voorbeelden van badkamers met mozaïek

Bekijk hieronder eens voorbeelden van badkamer met mozaïek die onze Interior Designer reeds hebben gecreëerd.

Verlichting in een nis in de badkamer

1 / 7

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair