10 x Luxe badkamer inspiratie van dit moment

10 x Luxe badkamer inspiratie van dit moment

HomeInspiratie10 x Luxe badkamer inspiratie van dit moment

10x Luxe badkamer inspiratie van dit moment

Een badkamer is niet meer de plek waar u zich alleen snel opschoont. Door de jaren heen is de badkamer omgetoverd naar een luxe voorziening, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Door middel van de juiste implementatie van luxe, design en wellness kunt u uw droombadkamer creëren.  Bent u op zoek naar inspiratie om uw droom te realiseren? Ontdek hier inspiratie om uw luxe badkamer te realiseren.

Luxe droombadkamer uitstraling

Een luxe badkamer is natuurlijk van alle gemakken voorzien en ziet er waanzinnig uit. Benieuwd hoe u die exclusieve badkamer uitstraling voor uzelf wint? Door goed in te spelen op die luxe badkamer uitstraling kunt beginnen bij het implementeren van verschillende elementen in uw droombadkamer. Zo kunt u bijvoorbeeld luxe wellness voorzieningen toevoegen, zoals een whirlpool, sunshower of een regendouche. Maar denk er ook aan om die exclusiviteit uit te stralen in badkamer accessoires zoals; behang, tegels, unieke kranen en meer. Laat u inspireren door 10 luxe badkamer voorbeelden. 

1: Een inloopdouche voor een luxe badkamer

Een mooi idee voor een luxe badkamer is bijvoorbeeld een inloopdouche. Naast dat inloopdouches vaak een moderne en luxe uitstraling bieden door de lange glazen muren, zijn ze te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Zo kunt u ervoor kiezen een muur te gebruiken van glas, bamboe, natuursteen of een ander materiaal wat uw gewenste uitstraling omvat. En dat is niet het enige. 

Bij deze luxe douches kunt u er tevens voor kiezen om een stijlvolle kraan toe te voegen of tover de inloopdouche om tot een regendouche. Bij het toevoegen van een mooi uitziende (en overigens heerlijke) inloopdouche aan uw badkamer, houdt u uw luxe badkamer direct barrièrevrij. Hierdoor ontwikkelt u meer mogelijkheden betreft styling. 

We zien dat tegenwoordig veel mensen ervoor kiezen de douche op maat te laten maken. Zo hebben we bij Keizers ook veel opties om de perfecte douche te creëren die precies in uw exclusieve droombadkamer past. 

Een luxe inloopdouche met lange glazen wanden.
Een voorbeeld van een luxe badkamer met inloopdouche.

2. Luxe badkamer uitstraling door een vrijstaand bad

Het is niet zo vreemd dat we vrijstaande baden met luxe associëren. Het doet menig mens denken aan historische panden, films en hotels. En wat is er nu fijner dan na een lange werkdag in stijl tot rust te komen in een heerlijk warm bad.

Bij het toevoegen van dit unieke item, kunt u met verschillende stijlen spelen om uw luxe badkamer te realiseren. Zo kunt u een Victoriaanse stijl creëren bij het kiezen voor een witte badkuip op gouden pootjes. Of, als u liever gaat voor een meer moderne exclusieve uitstraling, maak dan gebruik van materiaal, zoals grijs beton of een zwarte stenen badkuip. Wat uw favoriete stijl ook mag zijn, een vrijstaand bad brengt gegarandeerd karakter naar uw luxe badkamer.

Een vrijstaand bad met zwarte stenen in een witte badkamer.

3. Een sauna of stoomcabine in uw luxe badkamer

Door het toevoegen van een sauna of stoomcabine, tilt u uw luxe badkamer direct naar een volgend niveau. Niet alleen qua uitstraling, maar ook op gebied van functionaliteit. Tegenwoordig zijn sauna’s compleet op maat te maken en toepasselijk op bijna iedere badkamer. Zo kunt u kiezen uit de grote, stijl, interieur en verlichting van uw sauna. Een sauna zorgt meteen voor een exclusieve badkamer uitstraling.

Natuurlijk begrijpen wij dat een sauna niet altijd makkelijk te plaatsen is in een kleine badkamer. Gelukkig zijn Sauna’s tegenwoordig ook te implementeren in uw tuin of op een andere locatie in uw huis, zoals bijvoorbeeld uw kelder of garage. Zo hoeft u nog niet direct afscheid te nemen van dit exclusieve item als u gezegend bent met een kleinere ruimte.

Een op maat gemaakte sauna in de muur van een luxe badkamer.

4. Een luxe wastafel in uw badkamer

U zou het misschien niet direct denken, maar de wastafel is al gauw dé sfeerbepaler voor de uitstraling van een badkamer. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel wasbakken die de luxe uitstraling compleet omarmen.

Zorg ervoor dat uw wastafels de kleuren benadrukken die u in uw luxe badkamer wilt weergeven. Kies daarnaast ook voor een uniek materiaal, zoals natuursteen, keramiek, beton of mineraalmarmer. Vergeet bij de creatie van uw luxe badkamer ook de wasbak accessoires niet. Door luxe badkamer accessoires toe te voegen die de uitstraling benadrukken, vormt u een geheel en brengt u meer sfeer en karakter. 

Een erg trendy manier van het creëren van een karakteristieke wastafel, is door het kiezen van een houten badkamermeubel met stenen wasbakken. Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? U vindt verschillende luxe badkamer voorbeelden tussen de wastafels van Keizers.

Een lichtkleurige wastafel van natuursteen dat een luxe uitstraling geeft.
Twee karakteristieke wastafels in een luxe badkamer.

5. Badkamer uniek maken met luxe kranen

Wat een luxe badkamer compleet maakt, is de saamhorigheid van de stijl. Kies bijvoorbeeld voor een unieke kraan en pas deze toe op uw wastafel, douche, bad en andere facilitaire voorzieningen. 

Kranen zijn tegenwoordig te verkrijgen in verschillende kleuren, vormen en zelfs technologieën. Kiest u voor een donkere badkamer, dan is een lichtere kleur erg mooi. Denk hierbij aan goud, champagne of brons. Kiest u voor een lichtere badkamer, dan zou een mocca, zilveren of gouden kraan erg mooi zijn. Ook kunt u een onderscheiding maken tussen matterende en glanzende kranen. Een relatief klein object kan zeer belangrijk zijn in een badkamer met luxe uitstraling. 

Een gouden kraan maakt een luxe badkamer compleet.

6. Luxueuze badkamer tegels

Wat een vrij bekende (en belangrijke) toevoeging is, is natuurlijk het kiezen van de juiste badkamertegel. U wilt natuurlijk de juiste uitstraling verwezenlijken om uw exclusieve droombadkamer tot leven te brengen. Om uw badkamer te voorzien van nog meer luxe, raden wij keramische badkamer tegels aan. Deze zijn namelijk uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

Maar badkamer tegels gaan verder dan alleen de vloer. Zo kunt u spelen met verschillende kleuren, vormen, en oppervlaktes om de perfecte ambiance te creëren. Zo zien we bij Keizers dat Mozaïektegels steeds geliefder worden en is er veel vraag naar diverse tegelsoorten binnen dezelfde badkamer. 

Keramische tegels in een ruime luxe badkamer

7. Luxe behang in de badkamer

Als alternatief voor tegels of stucwerk, kunt u ook uw luxe badkamer aankleden met waterafstotend behang. Dit luxe behang is eenvoudig af te nemen en geeft een prachtige finishing touch. Het vochtwerende behang is snel aan te brengen en komt in veel diverse kleuren, texturen en patronen. 

Benieuwd naar hoe dit eruit zou kunnen zien? Ontdek dan ons Jungle hotel masterbadkamer project, waar we de luxe badkamer met een gaaf jungle-behang hebben aangekleed. 

Luxe badkamer met waterafstotend behang.
Een toiletruimte waar gebruik is gemaakt van luxe behang op de muren.

8. Unieke toiletten voor een luxe badkamer uitstraling

Ook het kiezen van het juiste toilet kan de luxe uitstraling van uw badkamer beïnvloeden. Er zijn tegenwoordig meer keuzes dan de ‘standaard’ witte toiletten. Maar ook op gebied van functionaliteit kunnen toiletten meer bieden dan voorheen.

Kies bijvoorbeeld voor een modern exemplaar die zichzelf reinigt, of voor een mooi designer toilet. Design toiletten onderscheiden zich door hun unieke vormgeving, innovatieve technologieën en inspirerende designs. Zo zijn deze luxe toiletten ook verkrijgbaar in een groot scala aan mooie kleuren. 

Design toilet met led lichten op de muur

9. Moderne accessoires in uw luxe badkamer

Heeft u te maken met beperkte ruimte in uw badkamer? Overweeg dan eens een designradiator toe te voegen. Door nieuwe sanitaire ontwikkelingen bieden radiatoren veel mogelijkheden om elegant verwerkt te worden. Zo zie je ze steeds meer als muurdecoratie of handdoekrek, dan als onhandig geplaatste verwarming. 

Een ander item wat kan bijdragen aan een luxe uitstraling, is het toevoegen van een spiegel met spiegelverwarming. Op deze manier brengt u (nog) meer warmte naar uw badkamer en voorkomt u dat uw spiegel beslaat. Beide kunnen op hun eigen manier bijdragen aan een exclusieve uitstraling in uw badkamer. 

Design radiator onherkenbaar tussen badkamerdecoratie
Design verwarming tegen grijze wand

10. Luxe badkamer opbergruimtes

Een luxe uitstraling in de badkamer hoeft niet te betekenen dat de functionaliteit van uw badkamer erop achteruit gaat. Door het toevoegen van ruime, mooi ogende, opbergplekken kan de luxe uitstraling van de badkamer juist versterkt worden. Een tip voor een exclusieve uitstraling is het kiezen voor gesloten opbergruimtes. Hierdoor houdt u uw luxe badkamer rustgevend en opgeruimd. 

Gesloten luxe opbergruimtes onder wastafels

Ontdek uw stijl met Keizers

Bent u er klaar voor om te starten met het inrichten van uw luxe badkamer? Ontdek dan uw stijl met Keizers. Onze Interior Designers hebben veel ervaring, ideeën en staan graag voor u klaar. Wij ontvangen u met veel enthousiasme in ons experience center, waar we samen uw luxe droombadkamer kunnen ontwerpen die voldoet aan al uw eisen en wensen. 

Wilt u nog een stapje verder en uw luxe badkamer omtoveren tot een wellness paradijs? Ontdek dan hier alles voor een wellness badkamer. Of neem een kijkje tussen onze afgeronde projecten.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair