Luxe badkamertegels

Luxe badkamertegels

HomeInspiratieLuxe badkamertegels

De badkamer is een belangrijke ruimte waarin steeds meer tijd gespendeerd wordt. Het is de ruimte om helemaal tot rust te kunnen komen en waarin u even tijd voor uzelf kunt hebben. De juiste exclusieve badkamertegels spelen hierbij een essentiële rol. Ze bepalen namelijk de gehele sfeer van uw badkamer.

De beste tegels voor uw luxe badkamer

De beste tegels voor uw luxe badkamer

De keuze voor de juiste luxe badkamertegel is niet gemakkelijk. Er zijn immers veel tegel looks, kleuren en vormen waar u uit kunt kiezen. De keuze wordt makkelijker als u al weet welke badkamerstijl u wilt toepassen in uw badkamer. Voor elke stijl is tegenwoordig namelijk de perfecte tegel te vinden. Wanneer u bijvoorbeeld een moderne en natuurlijke uitstraling wenst, kunt u kiezen voor natuursteenlook tegels. En voor een meer industrieel karakter in de badkamer zijn keramische betonlook tegels een uitstekende keuze. Keramische marmerlook tegels zorgen daarentegen voor een luxere ambiance.

Tegenwoordig zit er niet veel verschil meer tussen woon- en badkamertegels waardoor u ervoor kunt kiezen om dezelfde soort tegel te gebruiken in beide ruimtes. Zo zorgt u voor een verbluffend geheel in uw woning.

Download ons tegel inspiratieboek

Stroefheid en slijtvastheid

Bij de keuze voor de juiste tegel in uw badkamer, is het goed om te letten op de R-waarde. Deze bepaalt de stroefheid van de badkamertegels. Dit zorgt ervoor dat u niet uitglijdt na een warme douche of warm bad. In badkamers en keukens moet deze waarde R10 zijn en in de natte ruimten R11. Wanneer u een sauna in uw badkamer wil plaatsen moeten de tegels een waarde van R12 hebben.

Als laatste is het belangrijk dat luxe badkamertegels slijtvast zijn. Dit is belangrijk voor het langer meegaan, en dus de duurzaamheid van de badkamertegels. De exclusieve badkamertegels van Keizers hebben overwegend een slijtwaarde, ook bekend als PEI-waarde, van 5, wat als zeer hoog wordt beschouwd.

Het juiste materiaal voor exclusieve badkamertegels

Het juiste materiaal voor exclusieve badkamertegels

Er zijn talloze materialen mogelijk waarin luxe badkamertegels gemaakt worden. Een populaire keuze zijn keramische tegels. Deze tegels gaan lang mee, zijn gemakkelijk te reinigen en slijtvast. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in talloze looks zoals betonlook, marmerlook, natuursteenlook en houtlook. Dankzij geavanceerde 3D-technologie zijn ze niet van echt te onderscheiden en heeft u de mogelijkheid om materialen in uw badkamer te plaatsen wat voorheen niet mogelijk zou zijn, zoals houtlook.

Het is daarnaast belangrijk om bij de keuze van het materiaal voor de badkamertegels te onderzoeken of deze gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Keramische tegels zijn hier uitermate geschikt voor en houden zelfs de warmte vast.

Overweeg wandtegels

Naast exclusieve badkamertegels op de vloer, kunt u overwegen om deze ook op de wand te plaatsen. De badkamertegels van Keizers zijn uitermate geschikt voor zowel vloer als wand. Wanneer u ervoor kiest om dezelfde of een soortgelijke tegel op de wand te plaatsen, zorgt u voor eenheid in uw badkamer. Een andere optie is het combineren van twee verschillende tegel looks. Bijvoorbeeld keramische betonlook tegels op de wand en op de vloer een accent van houtlook tegels. Dit kunt u ook doortrekken in uw woonkamer. Er zit tegenwoordig namelijk weinig verschil tussen tegels voor de bad- en woonkamer.

Naast wandtegels in uw badkamer kunt u ook kiezen voor badkamer behang. Dit vochtwerende behang is eenvoudig af te nemen en waterafstotend. In combinatie met wandtegels kan dit behang een verrassend effect geven.

Goed omgaan met de ruimte

Exclusieve badkamertegels kunnen voor een verrassend effect zorgen in uw badkamer. Wanneer u een kleine badkamer heeft, kunt u deze groter laten lijken door grote badkamertegels te plaatsen in lichte kleuren. Deze geven een ruimtelijk gevoel in uw badkamer. Bij een grote badkamer zorgt u juist door een goed ontwerp en sfeerverlichting op de juiste plekken voor een sfeervolle ruimte.

Tegeladvies afspraak plannen
Accenten met decortegels

Accenten met decortegels

Om uw badkamer werkelijk uniek te maken, kunt u ervoor kiezen om decortegels toe te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luxe badkamertegels met geometrische patronen. U kunt deze tegels in een gedeelte van uw badkamer plaatsen, bijvoorbeeld in de douche, en de rest van de badkamer bekleden met effen tegels.

Daarnaast kunt u uw badkamer persoonlijkheid geven door het gebruik van mozaïektegels. Plaats deze in nissen of als accent achter het toilet of de spiegel. Zo worden deze elementen ware blikvangers in uw badkamer

Advies over luxe badkamertegels

De juiste luxe tegel voor uw badkamer is essentieel. Onze interior designers helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Zij staan klaar om uw persoonlijke wensen te bespreken en bijpassend leefstijladvies te geven. Graag denken wij met u mee wanneer u kinderen en/of huisdieren heeft en welke luxe badkamertegels passen bij uw woning. Daarnaast helpen wij u graag met kleur- of interieuradvies. Vraag een tegeladvies gesprek aan of kom langs in ons Experience Center.

Tegeladvies afspraak plannen

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair