In 4 stappen een tijdloze badkamer

In 4 stappen een tijdloze badkamer

HomeInspiratieIn 4 stappen een tijdloze badkamer

In 4 stappen een tijdloze badkamer

Een tijdloze badkamer gaat jaren mee en hoeft zeker niet saai te zijn. Typerend voor een tijdloze badkamer is dat de stijlvolle luxe basis hetzelfde blijft. De badkamers zijn voorzien van de modernste technieken en de sfeer van de badkamer wordt voornamelijk bepaald door gebruik te maken van trendy accessoires. In dit blog gaan wij dieper in op hoe een tijdloze badkamer gerealiseerd kan worden en hoe u uw tijdloze badkamer trendy maakt.

Stap 1: Inspiratie, inspiratie en nog eens inspiratie voor een tijdloos ontwerp.

Een tijdloze badkamer koopt u niet zomaar. Het is immers de bedoeling dat de badkamer tijdloos is en dus jarenlang meegaat. Het is dus belangrijk dat alle mogelijke opties worden bekeken, zodat de juiste keuzes gemaakt worden en u nog lang tevreden bent met de badkamer.

Misschien weet u al precies wat u leuk vindt, maar badkamer inspiratie opdoen is altijd leuk. Wellicht wordt u nog op andere ideeën gebracht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in ons inspiratieboek of bekijk onze projecten. U bent natuurlijk ook altijd welkom in ons experience center.

Daarnaast zijn Pinterest of Google altijd goede bronnen om inspiratie op te doen. Laat je inspireren door ons Pinterest-bord. Om een overzicht te krijgen in wat u leuk vindt kunt u ervoor kiezen een moodboard te maken of zelf een Pinterest-bord aan te maken. Wanneer u bij ons langskomt kunt u het moodboard of Pinterestbord meebrengen en nemen wij deze mee in het ontwerpproces.

Stap 2: Kies voor natuurlijke materialen en neutrale kleuren in uw tijdloze badkamer

Na het opdoen van genoeg inspiratie is de volgende stap om te bepalen welke kleuren u terug wilt laten komen in de badkamer. Kenmerkend voor een tijdloze badkamer is de combinatie van een neutrale kleurstelling met stijlvolle materialen. Dit zijn kleuren zoals zwart, grijs- en bruintinten en natuurlijk wit. Deze kleuren gaan nooit uit de mode. Het is belangrijk om weg te blijven bij felle- of trendgevoelige kleuren.

Wat betreft de materialen voor een tijdloze badkamer kunt u het beste kiezen voor keramische tegels. Keramische tegels zijn eenvoudig te reinigen, zeer slijtvast en duurzaam. De tegels zijn beschikbaar in elke kleur, maat en textuur. Dankzij 3D technologie kunnen keramische tegels tevens de uiterlijke eigenschappen van natuursteen nabootsen. 

Qua sanitair is en blijft chroom sanitair het meest tijdloos. Chroom is makkelijk te onderhouden en past bij bijna elk kleurenschema. In de meeste tijdloze badkamers wordt veel gebruik gemaakt van witte materialen en chrome afwerkingen.

Het kan voorkomen dat u een keer mee wilt gaan met een bepaalde trend of dat u een bepaalde sfeer wilt laten terugkomen in uw badkamer. Zoals een trendy kleur of print. In stap 4 geven we een aantal tips waardoor u makkelijk de sfeer in de tijdloze badkamer kan veranderen.

Stap 3: Kies voor veilige vormen en een praktische badkamer indeling.

Een bad, badkamermeubels en douches zijn dingen die u niet zomaar vervangt. Kies daarom voor sanitair zonder gekke vormen of in opvallende kleuren en materialen. Qua design kunt u daarom het beste kiezen voor modern sanitair. Het is bij ons mogelijk om tijdloze badkamermeubels op maat te maken.

Tijdloze badkamers zijn vaak praktisch ingedeeld. Enkele tips voor een praktisch ingedeelde badkamer

  • Houdt de vloer van uw badkamer vrij, dit maakt dat de badkamer gemakkelijk te reinigen is. Daarnaast biedt het meer plek voor accessoires om sfeer aan te brengen in de tijdloze badkamer.
  • Plaats een accentmuur naast bijvoorbeeld het toilet of de (inloop)douche. Dit zorgt ervoor dat de badkamer structuur krijgt. De muur hoeft niet per se betegeld te worden met een speciale tegel. Een eenvoudige tegel met een contrasterende tegel, wel een in neutrale kleur, is net zo effectief.
  • Zorg voor voldoende opbergruimte. Niets is fijner dan een opgeruimde badkamer. Een opgeruimde badkamer geeft rust, daardoor komt de tijdloze stijl van de badkamer ook meer naar voren.
  • Designradiatoren zijn zeer stijlvol. Waar ze in de ene badkamer een blikvanger kunnen zijn is het belangrijk dat ze in een tijdloze badkamer wegvallen in de ruimte.

Stap 4: Tips om uw tijdloze badkamer trendy te maken

Accessoires zijn natuurlijk altijd belangrijk in badkamers. Door goed gebruik te maken van accessoires in een tijdloze badkamer kan u toch inspelen op bepaalde badkamer trends.

  • Koop bijvoorbeeld alle badtextiel in één bepaalde kleur of print.
  • Andere veel voorkomende accessoires zijn natuurlijk planten. Verschillende soorten planten en plantenpotten kunnen het verschil maken in een badkamer met een tijdloos ontwerp.
  • Plaats alleen de nodige en luxere accessoires op de wastafel. Giet de shampoo of zeep vanuit een standaard flesje in bijvoorbeeld een mooie zeephouder. Koop alle badkameraccessoires zoals een wc-houder, zeephouder en tandenborstelhouders etc. in dezelfde stijl.

 U kunt ook een stapje verder gaan. Verander de sfeer in uw badkamer door één of meerdere muren te behangen met badkamer behang. Dit behang is speciaal gemaakt voor badkamers. Het behang is makkelijk te verwijderen en is daarom perfect om tijdelijk in te spelen op bepaalde trends. Badkamer behang is bij ons te krijgen in allerlei soorten en maten. Naast behang kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw badkamer op te frissen met een likje verf. Net zoals het behang kan dit op één of meerdere muren. Wanneer u weer bent uitgekeken op de kleur of behang kunt u het weer vervangen.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat u goed weet wat u wilt. Dit kan soms lastig zijn en wij kunnen u daar natuurlijk bij helpen. Onze Interior Designers hebben veel ervaring, ideeën en staan graag voor u klaar in ons experience center.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair