Een wellness badkamer thuis? Zo doe je dat.

Een wellness badkamer thuis? Zo doe je dat.

HomeInspiratieEen wellness badkamer thuis? Zo doe je dat.

Een wellness badkamer thuis? Zo doe je dat.

Op zoek naar inspiratie voor een prachtige oase in je eigen huis? Met deze nieuwe trend brengt u uw droombadkamer tot leven! Door een luxe wellness badkamer te implementeren in uw eigen huis, kunt u heerlijk tot rust komen wanneer u dat wilt. Wellness staat dan ook voor ‘Sanitas Per Aqua’ wat letterlijk ‘gezond door water’ betekent.

Uw wellness droombadkamer

‘Hoe creeër ik nu een badkamer waarin ik volledig tot rust kom?’ Een vraag die de meeste liefhebbers van luxe zichzelf wel eens hebben gesteld. Door de juiste combinatie van hoog kwaliteit badkamermeubilair, luxe tegels en prachtige accessoires, kunt u een oase creëren waarin u heerlijk kunt ontspannen. Een inspirerend concept is dan ook het implementeren van uw eigen wellness badkamer. In dit blog nemen we u graag mee door de verschillende manieren die kunnen bijdrage aan uw oase van geluk. 

1: Uw eigen Spa/Whirlpool

Bent u een echte liefhebber van spa baden en whirlpools? Breng er dan eentje naar uw eigen badkamer thuis. Omring uzelf met de mogelijkheid tot ontspanning in het dagelijks leven. Door middel van het warme water stimuleert u dat bloedvaten verwijden, waardoor zuurstof en andere voedingsstoffen makkelijker door het lichaam getransporteerd kunnen worden. Hierdoor zullen lichamelijke klachten, die stress-gerelateerd zijn (nek-, rug- of hoofdpijn), verminderen. Het is dus ook niet zo gek dat deze wellness trend erg geliefd is en een rijke toevoeging biedt aan uw wellness badkamer thuis. 

2: Zonnen onder de douche

Nog een geliefd aspect voor een luxe wellness badkamer is het toevoegen van een sunshower. In deze infrarood douche ontdekt u de kracht van zonlicht door de natuurlijke aanmaak van vitamine D op dagelijkse basis. Het gebruiken van een sunshower is zeer gemakkelijk en geeft je een stralende huidskleur het hele jaar door. Maar dat niet alleen, door het niveau van uw vitamine D op peil te houden, brengen deze unieke sunshowers ook meer energie naar uw dagelijks leven.

infrarood-douche

3: Uw eigen privé sauna

Bent u een echte sauna liefhebber? Dan is dit écht iets voor u. Iets wat dan niet mag ontbreken aan uw luxe wellness badkamer thuis is namelijk een eigen privé sauna. Hier kunt u zichzelf ontdoen van dagelijkse stressfactoren en uw lichaam ontlasten van belastende afvalstoffen. Door een sauna in uw eigen huis toe te voegen hoeft u ook niet meer na te denken over hygiëne, spullen die u moet meenemen of eventueel planningen en vervoer. U kunt van uw eigen sauna genieten op het moment dat het u uitkomt. 

Binnensauna van hout

4: Luxe regendouche

Nog een item wat uw badkamer naar het volgende niveau kan tillen, is een luxe regendouche in uw wellness badkamer thuis. Ervaar het nieuwe high-end douchen met ‘Signature Treatments’ en verlichtings- of zelfs geur scenario’s om je lichaam en geest te verjongen. Deze variant van luxe douchen gaat verder dan een regendouche zonder kraan of uit het plafond. Door nieuwe innovaties kunt u tevens genieten van massage douchen, liggend douche of hydrotherapie douches. Ontdek meer informatie over deze unieke douches en onderzoek welke bij uw wellness-droom past.

luxe-inloopdouche
Luxe douche comfort shower

5: Vrijstaande baden

Wat tevens ook een erg mooie toevoeging kan zijn aan uw luxe wellness badkamer is een vrijstaand bad. Dit is een snelgroeiende trend door de luxe en authentieke uitstraling en wordt geliefd in combinatie met rustgevende kleuren (denk hierbij aan aardtinten). Zo kan deze in zowel wit, maar ook bijvoorbeeld zwart of beige worden geïmplementeerd. Om uw droombadkamer volledig te ontzien, zou u dit kunnen combineren met bijvoorbeeld een regendouche. 

natuursteen badkamer met vrijstaand bad

6: Rustgevende kleuren met de juiste tegel

De nieuwe badkamer trends zijn bijna allemaal in oog met het gebruik van rustgevende kleuren en natuurlijke materialen. De trends betreft badkamer stijlen verschillen van retro, industrieel tot boho-chique en meer. Door natuurlijke tinten aan te houden in uw wellness badkamer thuis zorgt u ervoor dat u niet snel uitgekeken raakt en brengt veel rust in uw leven. Voor een luxe uitstraling kunt u overwegen een uniek soort tegel uit te zoeken. Denk hierbij aan mozaïek, natuurstenen of marmer.

7: Bepaal uw geur

Nog een trend om je droombadkamer naar een volgend niveau te brengen, kan door een heerlijke geur toe te voegen aan uw unieke oase. Dit kan bijvoorbeeld door geurstokjes of etherische olies neer te zetten in uw wellness badkamer thuis. Om een echte wellness ervaring te creëren kunt u hiervoor gebruik maken van geuren zoals Eucalyptus of Lavendel. Zo lijkt het net alsof u in een echte spa beland bent.

8: Buiten wellness

Bent u gezegend met een knusse ruimte om uw droombadkamer tot leven te brengen? Dan is een wellicht een idee om welness attributen toe te voegen aan uw tuin of buitenomgeving. Ook op die manier kunt u uw lichaam verwennen met welverdiende ontspanning, wanneer u dat uitkomt. Door een luxe spa bad of sauna buiten te plaatsen kunt u alsnog gemakkelijk in uw eigen tijd tot rust komen. Zo hoeft u ook niet na te denken over ruimte beperkingen in uw badkamer.

Open kamer met betonlook tegels op de grond, binnen en buiten

9: De juiste luxe accessoires

Door de juiste luxe accessoires toe te voegen aan uw wellness badkamer thuis brengt u net dat beetje meer. Zo zijn rivierstenen waskommen met unieke kranen enorm populair voor een luxe badkamer. Zo dompelt u uw badkamer om tot een luxueus exemplaar, waarin u nog jarenlang uw ogen uit kunt kijken. Hiernaast is het motto van het toevoegen van accessoires in uw wellness badkamer thuis: Less is more. Hiermee bedoelen we dus niet te veel prularia. Het is mooier om met uw luxe badkamer ontwerp een statement te maken door bijvoorbeeld een mozaïeken achterwand.

Zorg ervoor dat u uw droombadkamer georganiseerd en opgeruimd kunt houden door het implementeren van mooi uitziende opbergmeubels. En denk hier ook aan bij het aankleden van uw badkamer. Zo kunt u bijvoorbeeld uw een deel van uw handdoeken mooi oprollen en placeren in het oog, maar de overige handdoeken wegwerken in een kast.

10: Innovatief ontwerpen met advies op maat

Nog een groeiende trend is het laten ontwerpen van uw wellness badkamer. Experts zijn dan ook zeer ervaren en weten precies hoe ze uw droombadkamer tot leven kunnen laten komen, in de ruimte die daar geschikt voor is. Met een behulp van experts kunt u inspiratie opdoen waar u zelf wellicht nog niet aan gedacht had. 

badkamer-advies-op-maat

Ontdek uw stijl met Keizers

Er wordt tegenwoordig veel van ons verwacht. Werk, het huishouden, vitaal blijven, een sociaal leven onderhouden en ga maar door. Hiervoor verdienen we een moment waarin we heerlijk kunnen ontspannen. 

Bent u klaar om te starten met het inrichten van uw wellnessruimte thuis? Ontdek dan uw stijl met Keizers. Onze Interior Designers hebben veel ervaring, zitten bomvol ideeën en staan graag voor u klaar. Wij ontvangen u met veel enthousiasme in ons experience center, waar we samen uw unieke wellness badkamer kunnen ontwerpen die voldoet aan al uw eisen en wensen. Meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje tussen onze afgeronde projecten.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Dinsdag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2023 Keizers - Tegels & Sanitair