Gemakkelijk een luxe badkamer uitstraling creëren

Gemakkelijk een luxe badkamer uitstraling creëren

HomeInspiratieGemakkelijk een luxe badkamer uitstraling creëren

Met deze tips creëer je gemakkelijk een luxe badkamer uitstraling

Een badkamer moet een luxe en ontspannen ruimte zijn, een toevluchtsoord waarin u kunt bijkomen van de stress van de dag. Misschien hebt u zich wel eens afgevraagd hoe u uw badkamer een luxe uitstraling zou kunnen geven zonder dat u geld verspilt. Het antwoord op deze vraag is in feite heel eenvoudig: met badkameraccessoires.

Een badkamer luxe uitstraling geven doe je zo

Luxe badkamer accessoires zijn erg gewild, omdat ze de gemakkelijkste manier zijn om een badkamer zonder al te veel ingrijpende maatregelen te transformeren tot een plek waar u even helemaal uzelf kunt zijn. Ze maken deze plek tot een ideale ruimte om te genieten van momenten van ontspanning en welzijn.

Vandaag de dag vormen minimale geometrieën en kleuren in combinatie met strakke lijnen de belangrijkste de kenmerken van luxe badkamers. Maar welke luxe badkamer accessoires kunt u gebruiken om uw badkamer een luxe uitstraling te geven zonder een fortuin uit te geven? We geven u graag enkele ideeën ter inspiratie!

scandinavische-badkamer-stijl

Tip 1: luxe badkamer accessoires

In vrijwel alle ruimtes van het huis, maar zeker in de badkamer, spelen accessoires een belangrijke rol. Inrichtingsaccessoires in een luxe badkamer zoals objecthouders, vloerkleden en handdoekensets zorgen voor een luxe uitstraling van de ruimte en creëren een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Het hoeft geen betoog: luxe zit in het detail. Denk bijvoorbeeld aan een borduurwerk, een gouden draad, het toevoegen van een houten of glazen plank om een vaas met natuurlijke bloemen of een kandelaar met heerlijk geurende kaarsen te plaatsen. Gaat het om de inrichting van een luxe badkamer, dan zijn kostbare details het meest effectief.

Ontdek hier de kenmerken van een luxe badkamer.

Design toilet met led lichten op de muur
Luxe donkere badkamer met waterafstotend behang.

Tip 2: creëer eenheid in uw badkamer

Een badkamer met luxe uitstraling impliceert in eerste instantie een sobere, minimalistische en chique inrichting. De uitdaging is om te focussen op eenvoud. U kunt bijvoorbeeld lichtpunten integreren in een vals plafond, de wanden bedekken met mozaïekfries of led-lampen integreren in de vloer. Aangezien kranen een belangrijke rol spelen in de esthetische opbouw van een luxe badkamer, zou het goed zijn te kiezen voor een kraan die opvalt door een perfecte afwerking.

Misschien hebt u gemerkt dat handdoeken van alle soorten en kleuren de neiging hebben om zich na verloop van tijd op te hopen, wat er vaak toe bijdraagt dat de badkamer een onverzorgd en chaotisch uiterlijk krijgt. Door de textiel te vervangen en op elkaar af te stemmen, voegt u weer een vleugje elegantie toe aan de luxe badkamer. Ook door het afstemmen van de handdoekstangen op andere accessoires creëert u eenheid in de luxe uitstraling van de badkamer.

Omdat een luxe badkamer alle zintuigen prikkelt, mag een zoet en aantrekkelijk parfum niet ontbreken. Diffusers zijn de snelste en gemakkelijkste manier om een heerlijke geur en een vleugje magie toe te voegen aan uw luxe badkamer. Bent u echter op zoek naar een effectievere oplossing, dan kunt u kiezen voor een geurende wierook om een intrigerende sfeer in uw badkamer te brengen.

En wat denkt u ervan om een retrohoekje te maken, waar u een paar opgerolde handdoeken, een paar leuk versierde potten, een kristallen ornament en een flesje parfum op een mooie stenen plateau plaatst? Als u de handdoeken op een creatieve manier oprolt en er wat geurkaarsen bij doet om intrigerende aroma’s in de ruimte te verspreiden, dan krijgt u al gauw het gevoel alsof u in een 5-sterrenhotel bent!

Een voorbeeld van één van onze hotel projecten vind je hier: Jungle hotel masterbadkamer 

luxe-badkamer-uitstraling
luxe-badkamer-uitstraling

Tip 3: welke kleuren voor uw luxe badkamer?

Voor het inrichten van een luxe badkamer is het handig om elegante kleurcontrasten te creëren tussen de verschillende elementen. Denk daarbij aan verfijnde meubels in zwarte tinten of verfijnde tweekleurige marmeren vloeren om een fascinerende setting te bewerkstelligen. En hebt u die oude, klassieke druppelvormige kroonluchter, geërfd van uw groottante, goed bewaard? Dan is het de hoogste tijd om die eventueel opnieuw te schilderen in een kleur die harmonieert met de overige badkameraccessoires!

Het lijdt geen twijfel: het rangschikken van de verschillende elementen op kleur zorgt voor een elegante uitstraling in de badkamer. Soms zijn het alledaagse voorwerpen, die zo’n prachtige verpakking hebben, dat het haast zonde is om ze weer in de lades te leggen. Mooie voorbeelden zijn dure crèmes en parfums van de bekendere labels. Het is heel goed mogelijk om ze gracieus weer te geven alsof het decoratieve elementen zijn: rangschik ze bijvoorbeeld op kleur. Zodra de badkamer klaar is, kunt u kiezen voor kwaliteitslinnen van puur katoen om minimale kleuraccenten te creëren.

Bekijk zo eens de verschillende mogelijkheden van tegels van Keizers.

Tip 4: hoe materiaal verschil kan maken

Als u op zoek bent naar de inrichting van een luxe badkamer, dan is de materiaalkeuze een van de belangrijkste elementen voor het inrichten van uw droombadkamer. Materialen zijn een belangrijk element bij het creëren van een unieke en exclusieve omgeving. Het perfecte materiaal en de juiste details kunnen elke badkamer omtoveren tot de designomgeving die u wenst.

Volgens de nieuwste interieurtrends zijn nieuwe materialen zeer gewild. Denk bijvoorbeeld aan onyx en brons voor de wastafel of een ander badkamermeubel. Voor diegenen die de voorkeur geven aan een verfijnde en moderne badkamerruimte, is natuursteen een van de populairste alternatieven. Een luxe badkamer is zonder meer een combinatie van optimaal comfort en elegantie.

Wie een verfijnde en unieke omgeving op het oog heeft, overweegt ongetwijfeld goud als materiaal. De laatste trends in de meest exclusieve badkamermeubels richten zich namelijk op gouden bekledingen en een eclectische mix van moderne stijlen en klassieke vormen. Goud is een van hoogwaardige metalen die – bij een grondige en regelmatige reiniging – gedurende een lange termijn onberispelijke kwaliteit biedt. Hetzelfde geldt voor roestvrij staal en messing.

Bamboe is ook een materiaal dat steeds populairder wordt in onze huizen en badkamers. Dit milieuvriendelijke accessoire zorgt voor een ongeëvenaard ‘groen’ effect, zeker in de badkamer. De warme kleuren van bamboe zijn ideaal om deze ruimte om te toveren tot een luxueuze natuurlijke oase. Gebruik bamboe als alternatief voor traditionele gordijnen of bedek er een muur mee.

luxe-badkamer-uitstraling
luxe badkamer wit gouden wastafel

Tip 5: ook verlichting helpt de luxe uitstraling in uw badkamer

Verlichting – in het bijzonder indirect licht – voegt altijd een vleugje stijl toe aan een ruimte. Een luxe badkamer heeft nooit te aanwezige verlichting, maar is juist voorzien van zachte lichten en ontspannende sferen. Voor het creëren van suggestieve tinten kunt u overwegen om een kroonluchter te bedekken met een lampenkap met schaduweffect.

Een andere optie is om kleine led-lampjes te incorporeren in de inrichting van uw badkamerruimte. Deze lampjes zijn verkrijgbaar tegen zeer redelijke prijzen en zijn ideaal om een mooie gloed toe te voegen aan bepaalde hoeken van een plek. U kunt ze bijvoorbeeld plaatsen achter de spiegel. Een makkelijke manier om uw badkamer een luxe uitstraling te geven.

luxe tegels badkamers
Design toilet met led lichten op de muur

Tip 6: inspiratie voor een luxe badkamer

Een luxe badkamer straalt zonder meer klasse, comfort en elegantie uit. Naast de accessoires die we eerder noemden, zijn het bubbelbad en de powerdouche haast onmisbare elementen voor een luxe badkamer. Laat u ook inspireren door het comfort van een designradiator, waarmee u een verplicht element in de badkamer kunt integreren zonder de decoratie te bederven. Dankzij de vele kleuren en vormen wordt de designradiator een decoratief object die tegelijkertijd ongemerkt de badkamer verwarmt.

Indien de ruimte het toelaat, zullen de sauna en spa een bron van vreugde zijn in de luxe badkamer zijn. Het is altijd raadzaam om rekening te houden met uw budget, maar indien de financiële ruimte bestaat, hoeft u uzelf zeker niet te onthouden van hoogwaardige accessoires, zoals aromatherapie, kleurentherapie en massagestralen via een douchewand waarin een douchezuil is geïntegreerd of via een hoogwaardige whirlpool.

Ontdek hier meer inspiratie voor een luxe badkamer.

Bezoek onze experience center voor meer inspiratie! Of bekijk onze afgeronde projecten. 

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair