Menu
 • Home
 • Badkamers

Gepubliceerd op 14 januari 2022, in de categorie badkamers, met de tags badkamers

Kenmerken van een luxe badkamer ontwerp

Wie denkt aan een luxe badkamer, denkt direct aan prachtige design meubels, luxe sanitair, gadgets en unieke accessoires en apparaten. Maar wat maakt een badkamer nu daadwerkelijk luxe? Wat zijn de kenmerken van een luxe badkamer ontwerp?

Kenmerken van een luxe badkamer ontwerp

Een luxe badkamer wordt ook wel een design badkamer genoemd. Het is een badkamer waarin alles klopt. Er is aandacht voor details en er is gebruik gemaakt van de perfecte kleurencombinatie. U zou de badkamer in iedere woonblad terug kunnen vinden. Maar wat maakt een luxe badkamer ontwerp nu daadwerkelijk luxe?

 • De kenmerken van een luxe badkamer ontwerp
 • Kleurgebruik badkamer ontwerp
 • Luxe badkamertegels
 • Luxe accessoires
 • Statemate piece

Op zoek naar een luxe badkamer ontwerp? Bezoek onze experience center voor meer inspiratie!

De kenmerken van een luxe badkamer ontwerp

Een luxe badkamer ontwerp kenmerkt zich door het gevoel dat het oproep zodra u de badkamer binnenstapt. Dit gevoel wordt opgeroepen door perfecte kleur combinaties, mooie design meubels, luxe sanitair en veel aandacht voor de afwerking en accessoires.

Bij het ontwerpen van de luxe badkamer houdt de interior designer rekening met uw wensen en behoeften. Daardoor sluit de badkamer naadloos aan op uw gebruik en routine. De badkamer is een ruimte waar u graag komt en  ervaart als een extra leefruimte. Dit komt doordat het design van de badkamer doorloopt in de rest van de woning. Er is eenheid.

Luxe badkamers komen in de meest bijzondere en opvallende ontwerpen. Er wordt gebruik gemaakt van de gehele ruimte. Dat maakt een luxe badkamer onderscheidend ten opzichte van andere badkamers. Opvallende statement pieces zijn niet weg te denken. Een ander belangrijke kenmerk is dat alles perfect op elkaar is afgestemd. Iedere detail past perfect binnen het badkamer ontwerp. Deze afstemming betekent niet dat u beperkte keuze hebt in kleuren en materialen. De luxe badkamer vormt één geheel, ondanks het gebruik van materiaal en/of kleur. Het is dus prima mogelijk om te kiezen voor een combinatie van verschillende materialen zoals hout, beton en mozaiëk.

Zodra u de luxe badkamer binnenstapt, hebt u direct het gevoel dat u in een hotel of wellness bent belandt. De badkamer kenmerkt zich door de grote douche en groot meubilair. Er is veel ruimte en de kamer is riant opgezet. Toch wordt de ruimte optimaal gebruikt.

Kleurgebruik badkamer ontwerp

Een luxe badkamer ontwerp kenmerkt zich niet door een vast kleurenpalet. Momenteel zien we veel badkamers met rustige kleuren tinten, denk daarbij aan grijs, wit of beige. Ook diverse zwarttinten is een veelvoorkomende kleur binnen de luxe badkamer ontwerpen. Zwart op grote oppervlakken of juist in details die mooi contrasteren met de lichte kleuren eromheen. Echter kan een luxe badkamer ontwerp ook kleurrijk zijn. U kunt dus alle kanten op.

Luxe badkamertegels

Tegels hebben een dominante plek in de badkamer. Logisch dat de keuze voor een bepaalde tegel veel invloed heeft op de uitstraling van uw luxe badkamer. Om uw badkamer een luxe uitstraling te geven, dient de tegelkeuze aan te sluiten op de overige wensen en behoeften. Het is dus van belang om hier goed over na te denken en Keizers helpt u hier graag bij.

Grote natuursteen tegels zijn populair, net als tegels met een houtlook. Ook marmeren tegels komen in een luxe badkamer ontwerp uitstekend tot hun recht. Op de wanden van de badkamer kunnen dezelfde tegels als voor de vloer gebruikt worden, om een mooi rustig geheel te creëren. Vaak wordt er gekozen om op één wand een bijzondere tegel te plaatsen. Bijvoorbeeld tegels met een speciaal patroon door middel van mozaïek, trendtegels of een tegel met een afwijkende kleur.

Luxe accessoires

Het plaatsen van de juiste accessoires in uw badkamer kunnen de gehele sfeer bepalen. Wilt u een luxe uitstraling, dan kiest u voor bijvoorbeeld een toiletrolhouder of toiletborstel met een strakke afwerking. Het is zelfs mogelijk om deze producten in te laten bouwen.

Daarnaast horen de volgende items zeker thuis in een luxe badkamer:

 • Sunshower;
 • Jets of waterval;
 • Grote en meerdere douchekoppen;
 • Groot badkamermeubel met twee wasbakken;
 • Badkamerbehang;
 • Verwarmde bankjes;
 • Ligbad voor twee personen met TV.
wellness-badkamer

Statement piece

In veel design badkamers vindt u een statement piece. Dit is een blikvanger met een wow-factor. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige wastafel met bijzondere waskommen, een vrijstaand bad of die wand met opvallende tegels. Weet u al wat u als statement piece in uw luxe badkamer ontwerp wilt meenemen?

Maak uw droombadkamer werkelijkheid met Keizers

Wilt u uw luxe droombadkamer verwezenlijken? Onze Interior Designers staan graag voor u klaar. Wij ontvangen u met veel enthousiasme in onze showroom. Samen ontwerpen we de luxe badkamer die voldoet aan al uw eisen en wensen.

Op zoek naar een luxe badkamer ontwerp? Bezoek onze experience center voor meer inspiratie! Of bekijk onze afgeronde projecten. 

 

Deel dit artikel:

Terug naar het inspiratie overzicht

Gerelateerde artikelen

In 4 stappen een tijdloze badkamer

In 4 stappen een tijdloze badkamer

5 verwachte badkamertrends voor 2023

5 verwachte badkamertrends voor 2023

Klassieke badkamer inspiratie van dit moment

Klassieke badkamer inspiratie van dit moment

5 manieren om kleur in uw badkamer aan te brengen

5 manieren om kleur in uw badkamer aan te brengen

A-merken voor een luxe uitstraling van uw badkamersanitair

A-merken voor een luxe uitstraling van uw badkamersanitair

Gemakkelijk een luxe badkamer uitstraling creëren

Gemakkelijk een luxe badkamer uitstraling creëren

Ervaar het zelf in
ons experience center

Afspraak maken
Keizers Tegels & Sanitair
Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
T: 0541 - 20 00 04
E: info@keizerssanitair.nl
 • Ma:Gesloten
 • Di:10:00 - 17:00 uur
 • Wo:10:00 - 17:00 uur
 • Do:10:00 - 17:00 uur
 • Vr:10:00 - 17:00 uur
 • Za:10:00 - 17:00 uur
 • Zo:Gesloten
 • Feestdagen:Bekijk hier
Privacy & cookieverklaringAlgemene voorwaarden

© 2022 Keizers - Tegels & Sanitair