5 tips om een mooie badkamer te creëren

5 tips om een mooie badkamer te creëren

HomeInspiratie5 tips om een mooie badkamer te creëren

5 tips om een mooie badkamer te creëren

Om een mooie badkamer te creëren is het belangrijk om te kiezen voor een bepaalde stijl of een combinatie van stijlen en dit aan te houden. Op deze manier zorgt u voor consistentie. De stijl van een badkamer wordt niet alleen gevormd door het design van de badkamer, maar ook door andere elementen van de badkamer, zoals verlichting, kleuren en decoratie. In dit blog geven we u tips over hoe u uw badkamer kunt opfleuren.

 

Het opfleuren van de badkamer

Om van de badkamer één geheel te maken is het belangrijk dat er één stijl of een combinatie van stijlen wordt gekozen. Wilt u een landelijke badkamer, een moderne badkamer, een klassieke badkamer of wilt u uw badkamer een industriële look geven? Het is handig om dit van tevoren bedacht te hebben, zodat u deze stijl kan aanhouden bij het opfleuren van uw badkamer.

Tip 1: De juiste badkamerverlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, maar ook erg sfeervol. Over het algemeen zouden wij warm licht adviseren, omdat blauwe LED verlichting gauw een koele sfeer met zich meebrengt. Dimlicht is bijvoorbeeld een goede optie voor uw badkamer. Op deze manier kan het licht worden aangepast naar uw stemming. Ook kan met de vorm van de lampen een bepaalde stijl worden neergezet. Wanneer u graag een klassieke stijl wilt neerzetten kunt u gaan voor een dramatische kroonluchter. Als u graag een moderne stijl wilt creëren kunt u gaan voor een strakke lamp of voor spotjes.

Keramische tegels in een ruime luxe badkamer
luxe tegels badkamers

Tip 2: Opgeruimde badkamer

Badkamerartikelen zijn vaak versierd met allerlei kleuren en etiketten wat een rommelig effect geeft en dit zorgt er tevens voor dat de badkamer kleiner lijkt. Dit kan op verschillende manieren aangepakt worden. Giet bijvoorbeeld zeep over naar een mooie zeepdispenser, voor een mooier aanzicht op uw wastafel. Berg uw tandenborstels op in een mooie tandenborstelhouder. Door middel van mooie badkamermeubels creëert u genoeg plek om alles op te bergen. Door al uw spullen slim op te bergen in de opbergruimte is de badkamer niet alleen geordend, maar lijkt de badkamer optisch groter en straalt het meer rust uit.

Tip 3: De juiste badkamer kleuren

Ook met de badkamer kleuren kan een bepaalde sfeer worden neergezet. Lichte en neutrale kleuren zorgen voor een frisse look, waardoor de badkamer optisch groter lijkt. Ook zijn lichte en neutrale kleuren tijdloos, waardoor het dus altijd mooi is. Echter kan een vrolijk kleurtje ook een leuke toevoeging zijn voor de badkamer en een vrolijke sfeer neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan een roze of blauwe muur. Ook kan behang de badkamer opfleuren en een bepaalde sfeer creëren. Bekijk zo eens deze jungle hotel badkamer, waar de badkamer is versiert met jungle behang.

Wilt u meer inspiratie over kleurgebruik in de badkamer? Lees dan ons blog over het toevoegen van kleur in uw badkamer.

Tip 4: Decoratie om de stijl te accentueren

Badkamer decoratie is een leuke toevoeging om uw badkamer nog mooier te maken. Ten eerste zijn planten een leuke decoratie voor in uw badkamer. Ze geven de badkamer meer kleur en sfeer. Ga bijvoorbeeld voor een leuke hangplant, kamerplant of een leuk plantje op de wastafel. Door planten wordt de badkamer direct levendiger.

Ook zijn sfeervolle badkamer accessoires zijn erg belangrijk bij het creëren van een mooie badkamer. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, een pluizige badkamer mat, overheerlijke geurstokjes, vazen, enzovoort.

Uiteindelijk is het van belang dat de decoraties de stijl van uw gewenste badkamer look accentueren. Bekijk hierom goed wat de stijl inhoudt en sluit de accessoires daar dan naadloos op aan. Als voorbeeld, zoals vele weten, de industriële stijl staat bekend om grijze tinten, zwarte metalen en een strak design. Dit laat u dan dus ook terugkomen bij het opfleuren van uw badkamer.

Ontdek de badkamers van Keizers

Wilt u graag nog meer tips over het creëren van uw droombadkamer? Onze Interior Designers hebben veel ervaring, ideeën en staan graag voor u klaar. Wij ontvangen u met veel enthousiasme in ons experience center, waar we samen u uw droombadkamer kunnen ontwerpen die voldoet aan al uw eisen en wensen.

Maak een afspraak met één van onze interieurdesigners en bezoek onze showroom in Oldenzaal.

 

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair