5 manieren om kleur in uw badkamer aan te brengen

5 manieren om kleur in uw badkamer aan te brengen

HomeInspiratie5 manieren om kleur in uw badkamer aan te brengen

5 manieren om kleur in uw badkamer aan te brengen

Een nieuwe badkamer zonder de boel te verbouwen en verven? Het kan! Door kleuren aan uw badkamer toe te voegen kan dit al een wereld van verschil maken. In dit blog leggen we u uit hoe u gemakkelijk badkamer kleuren kan toevoegen aan uw badkamer zonder te veel moeite te hoeven doen. Breng uw badkamer tot leven!

Breng kleur in uw badkamer met kleurrijke accessoires

Eén van de makkelijkste manieren om uw badkamer tot leven te brengen is het toevoegen van kleurrijke badkameraccessoires. U kunt bijvoorbeeld uw handdoeken en washanden vervangen in een andere kleur, een kleurrijke borstelhouder, zeepdispenser en toiletrolhouder kopen en/of een badkamer kleed met een leuke print of kleur toevoegen. U kunt ervoor kiezen om overal dezelfde badkamer kleuren toe te passen. Echter creëert u meer levendigheid om een bepaalde badkamer kleur in verschillende tinten te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan donkerblauwe handdoeken met een lichtblauw glazen zeepdispenser. Veel combinaties zijn mogelijk!

Extra sfeer in de badkamer door kleurrijke verlichting

Naast dat het belangrijk is om voldoende basislicht in uw badkamer te hebben, creëert u gelijk meer sfeer en levendigheid om hier accent lichten aan toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra lichtjes in of boven uw spiegel. Licht in een bepaalde kleur kan ook voor extra sfeer zorgen. Zorg er wel voor dat u voor warm licht kiest. Blauwe LED verlichting creëert een koele sfeer.

Goude kranen met verlichte spiegel en bruin marmer

Luxe kranen- en douchekoppen in stijlvolle kleuren

Met kranen kan je ook zorgen voor meer kleur in uw badkamer. In plaats van chroom of rvs, kunt u ervoor kiezen om een kraan en douchekop te aan te schaffen in een andere stijlvolle kleur. Zo heeft u tegenwoordig de keuze uit veel verschillende kleuren, maar de meest voorkomende zijn toch wel goud, koper, brons of antraciet. Daarnaast kunt u het model van de kraan en douchekop ook aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een grote platte douchekop en een grote ronde kraan om een wellness-feeling te creëren.

Een gouden kraan maakt een luxe badkamer compleet.

Planten en bloemen brengen kleur in de badkamer

Nog een simpele manier om meer kleur in uw badkamer te creëren is door planten en/of bloemen in uw badkamer neer te zetten. Wel is het verstandig om voor nep bloemen en/of planten te kiezen. Doordat uw badkamer vaak vochtig is door het douchen kunnen echte bloemen en/of planten al gauw doodgaan. Scheelt weer, hoeft u er ook niet naar om te kijken. 

Een andere optie is om planten te verwerken in structuren of behang. Bekijk zo de Jungle Hotel Masterbadkamer eens, waar we gebruik hebben gemaakt van een tropische stijl waterbestendig behang.

Een luxe badkamer met groot meubilair en veel ruimte.

Badkamer tegels in kleur maken hét verschil

Als u toch wat meer tijd heeft kunt u ervoor kiezen om de tegels van uw badkamer te veranderen. U kunt kiezen voor een leuk patroontje of voor een basiskleur. Als u kiest voor patroontegels, pas dan wel op met de rest van de accessoires. Eerst de tegels, dan de rest van de accessoires. Het kan anders te druk ogen. It’s all about the balance!

Zijn uw tegels nog niet aan vervangen toe? Kies er dan voor om uw badkamer tegels te verven of te behangen. Een laagdrempelige manier om meer kleur in uw badkamer te krijgen.

 

De badkamers van Keizers

Weet u niet goed waar u moet beginnen en heeft u advies nodig bij het aanbrengen van kleuraccenten in uw badkamer? Wij ontvangen u met veel enthousiasme in ons experience center, waar we samen uw droombadkamer kunnen ontwerpen die voldoet aan al uw eisen en wensen. Nu al meer inspiratie opdoen? Bekijk dan onze afgeronde projecten. 

Maak een afspraak met één van onze interieurdesigners en bezoek onze showroom in Oldenzaal. 

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair