Kranen

Kranen

Kranen

Schoonmaaktip! Maak uw kraan droog met een handdoek na ieder gebruik. Hiermee voorkom je kalkvorming en hoeft u minder schoonmaakmiddelen te gebruiken. Beter voor de kraan en milieuvriendelijk.

Advies voor kranen

Het belangrijkste advies voor kranen, bedieningspanelen, douchekoppen en andere metalen  en kunststof producten is om na gebruik zeep- en/of tandpastaresten weg te spoelen en vervolgens goed te drogen. Gebruik hiervoor altijd een zachte doek. Deze simpele handelingen zorgen voor een blijvend mooi product en een lange levensduur.

Metaalproducten reageren wanneer zij in aanraking komen met zuur- en chloorhoudende reinigingsmiddelen. De reactie uit zich in een verkleurd en beschadigd materiaaloppervlak dat niet of nauwelijks te herstellen is. Beter schoonhouden dan schoonmaken! Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, daarom volgen hieronder nog een aantal schoonmaaktips.

Tip 1: Oppoetsen met een zachte katoenen doek. Hiermee verwijder je de meeste verontreinigingen, zonder het materiaal te beschadigen.

Tip 2: Kalkresten zitten meestal in hoeken en voegen, gebruik een mild reinigingsmiddel. Let op! Breng het concentraat niet rechtstreeks aan op de mengkraan, maar op een doekje of in een emmer verdunt met water.  Spoel de kraan altijd grondig af met water, zodat er geen schoonmaakmiddel achterblijft. Vervolgens licht afnemen met een zachte katoenen doek.

Belangrijk! Wij raden af:

  • het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
  • het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;
  • het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.
  • Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair