10 x Mooie badkamer inspiratie van dit moment

10 x Mooie badkamer inspiratie van dit moment

HomeInspiratie10 x Mooie badkamer inspiratie van dit moment

10x Mooie badkamer inspiratie van dit moment

Een badkamer is al lang niet meer de plek waar u zich alleen snel opschoont. Inmiddels is het een luxe voorziening, waar u even helemaal tot rust kunt komen. Dankzij de juiste implementatie van luxe, design en wellness creëert u uw droombadkamer. Doe inspiratie op om uw mooie badkamer te realiseren.

Luxe droombadkamer uitstraling

Een luxe badkamer is natuurlijk van alle gemakken voorzien en ziet er exclusief uit.  Deze uitstraling kunt u bewerkstelligen door het implementeren van verschillende elementen. Zo kunt u wellness voorzieningen toevoegen, als een whirlpool, sunshower of een regendouche. Echter mogen we exclusieve badkamer accessoires zoals unieke kranen, behang en tegels niet vergeten.

1: Inloopdouches

In hedendaagse badkamerontwerpen is de inloopdouche uitgegroeid tot een essentieel element van luxe en comfort. Met zijn strakke en moderne uitstraling geeft de inloopdouche niet alleen een ruimtelijk gevoel, maar ook veel functionele mogelijkheden. Van regendouches tot massagestralen en zelfs geïntegreerde stoomfuncties, de moderne inloopdouche biedt een scala aan luxe opties voor een gepersonaliseerde douche-ervaring.

Naast het functionele aspect, wordt de inloopdouche steeds vaker gebruikt als een designelement in de badkamer. Met een variatie aan materialen zoals glas, natuursteen, en tegels, kan de inloopdouche worden afgestemd op de stijl van de rest van de badkamer. Bovendien biedt de mogelijkheid tot maatwerk een ongekende vrijheid in het ontwerp, waardoor de douche naadloos kan worden geïntegreerd in elke badkamerindeling.

Een luxe inloopdouche met lange glazen wanden.
Een voorbeeld van een luxe badkamer met inloopdouche.

2. Vrijstaande baden

Vrijstaande baden zijn een symbool van luxe en elegantie in moderne badkamerontwerpen. Deze indrukwekkende stukken vormen vaak het middelpunt van de ruimte en stralen een gevoel van tijdloze schoonheid uit. Wat vrijstaande baden zo bijzonder maakt, is niet alleen hun esthetische waarde, maar ook de mogelijkheid om een ​​diep gevoel van ontspanning en welzijn te creëren.

Door de vele stijlen, vormen en materialen bieden vrijstaande baden een unieke mate van personalisatie voor elke badkamer. Van moderne champagne kleurige baden tot klassieke klauwpootbaden, er is voor elke badkamerstijl een passende optie beschikbaar. Bovendien bieden materialen zoals acryl en natuursteen een breed scala aan texturen en afwerkingen om uit te kiezen, waardoor het vrijstaande bad een echte blikvanger wordt.

Een vrijstaand bad met zwarte stenen in een witte badkamer.

3. Sauna's en stoomcabines

Het integreren van een sauna of stoomcabine in uw badkamer biedt een unieke gelegenheid om een oase van ontspanning te creëren binnen uw eigen huis. Sauna’s en stoomcabines zijn niet alleen functionele toevoegingen, maar ook een statement van verfijning en welzijn.

Met sauna’s kunt u genieten van de traditionele Finse sauna-ervaring, waarbij de droge warmte uw spieren ontspant en de huid reinigt. Stoomcabines bieden daarentegen een vochtige warmte die diep doordringt, wat zorgt voor een revitaliserend gevoel en de zintuigen stimuleert.

Tegenwoordig zijn er tal van opties beschikbaar om uw sauna- of stoomcabine-ervaring aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren en ruimte. Denk hierbij aan geavanceerde technologieën zoals programmeerbare bedieningselementen, verlichtingsopties en geurinfusie voor aromatherapie. Daarnaast kunnen sauna’s en stoomcabines worden geïntegreerd in verschillende ontwerpstijlen, van strak modern tot rustiek traditioneel, waardoor ze naadloos passen bij de esthetiek van uw badkamer.

Natuurlijk begrijpen wij dat een sauna niet altijd makkelijk te plaatsen is in een kleine badkamer. Gelukkig zijn Sauna’s tegenwoordig ook te implementeren in uw tuin of op een andere locatie in uw huis, zoals bijvoorbeeld uw kelder of garage. Zo hoeft u niet direct afscheid te nemen van dit exclusieve item als u over een kleinere ruimte beschikt.

Een op maat gemaakte sauna in de muur van een luxe badkamer.

4. Luxe badkamermeubel

Luxe badkamermeubelen spelen een cruciale rol in het creëren van een stijlvolle en functionele badkamer. Van elegante wastafelmeubels tot op maat gemaakte kasten, ze bieden niet alleen voldoende opbergruimte, maar voegen ook een gevoel van verfijning en exclusiviteit toe aan de ruimte. Met hoogwaardige materialen zoals massief hout, marmer en hoogglans afwerkingen dragen ze bij aan de luxe uitstraling van de badkamer. Op maat gemaakte ontwerpen zorgen voor perfecte aansluiting bij individuele wensen, terwijl innovatieve opbergoplossingen zorgen voor een opgeruimde en georganiseerde ruimte.

Naast functionaliteit draagt de esthetiek van luxe badkamermeubelen bij aan het creëren van een ontspannen en verfijnde sfeer. Met strakke lijnen, minimalistische ontwerpen en oog voor detail worden luxe badkamermeubelen een statement piece in de badkamer, waardoor een gevoel van exlusiviteit en comfort wordt versterkt.

Twee karakteristieke wastafels in een luxe badkamer.

5. Badkamer uniek maken met luxe kranen

Kranen vormen de kroon op het ontwerp van elke badkamer en dragen bij aan een gevoel van elegantie en verfijning. Met een breed scala aan stijlen, afwerkingen en functionaliteiten bieden kranen niet alleen een esthetische meerwaarde, maar ook een uitzonderlijke gebruikservaring. Van klassieke en tijdloze ontwerpen tot moderne en minimalistische esthetiek, er is een kraan die past bij elke badkamerstijl.

Naast keuze uit kleuren zoals goud, champagne, rosé, brons, zwart-wit en chroom, bieden luxe kranen ook geavanceerde functionaliteiten die het comfort en gemak in de badkamer verhogen. Met kenmerken zoals touchless bediening, thermostatische temperatuurregeling en waterbesparende functies zorgen ze voor een optimale gebruikservaring. Door de combinatie van elegant design en innovatieve functionaliteiten creëren luxe kranen een gevoel van welzijn en exclusiviteit in de badkamer, waardoor deze ruimte een oase van rust en comfort wordt.

Een gouden kraan maakt een luxe badkamer compleet.

6. Keramische badkamer tegels

Bij het realiseren van uw droombadkamer is de keuze van de juiste badkamertegel van essentieel belang. Deze tegels spelen een cruciale rol bij het creëren van de gewenste uitstraling en ambiance in uw badkamer. Voor een extra vleugje comfort raden wij keramische badkamertegels aan, die perfect samengaan met vloerverwarming.

Echter, badkamertegels bieden meer dan alleen functionele voordelen voor de vloer. Door te spelen met diverse kleuren, vormen en texturen kunt u een unieke sfeer in uw badkamer creëren. Bij Keizers zien we een groeiende trend in travertin tegels binnen. Dit draagt bij aan een gevoel van exclusiviteit en verfijning, terwijl het tegelijkertijd een unieke en rustgevende sfeer creëert

Keramische tegels in een ruime luxe badkamer

7. Luxe behang in de badkamer

Als alternatief voor traditionele tegels of stucwerk, biedt waterafstotend behang een verfijnde optie voor uw badkamer. Dit luxueuze behang is niet alleen eenvoudig te reinigen, maar voegt ook een prachtige afwerking toe aan de ruimte. Het vochtbestendige behang is snel aan te brengen en is verkrijgbaar in een scala aan kleuren, texturen en patronen, waardoor u volop keuze heeft om uw badkamer naar wens te stylen.

Benieuwd naar hoe dit eruit zou kunnen zien? Ontdek dan ons Jungle hotel masterbadkamer project, waar we de badkamer met een gaaf jungle-behang hebben aangekleed. 

Luxe badkamer met waterafstotend behang.
Een toiletruimte waar gebruik is gemaakt van luxe behang op de muren.

8. Unieke toiletten

Het selecteren van het juiste toilet is een essentieel aspect bij het vormgeven van uw elegante badkamer. Tegenwoordig zijn er meer opties dan de traditionele witte varianten. Denk aan bijzondere kleuren zoals groen, grijs, zwart of zelfs roze, evenals de keuze tussen matte of glanzende afwerkingen.

Overweeg bijvoorbeeld een douchetoilet met zelfreinigende functies voor ultiem gemak en hygiëne. Voor een luxueuze uitstraling zijn designer toiletten een uitstekende optie. Deze onderscheiden zich door hun unieke ontwerpen, innovatieve technologieën en inspirerende vormgeving.

Design toilet met led lichten op de muur

9. Moderne accessoires in uw badkamer

Bij beperkte ruimte in uw badkamer biedt de toevoeging van een designradiator een elegante oplossing. Dankzij nieuwe sanitaire ontwikkelingen kunnen radiatoren op een stijlvolle manier worden geïntegreerd. Ze worden steeds vaker gezien als decoratieve elementen of handige handdoekrekken, en niet langer als lomp geplaatste verwarmingsbronnen.

Een andere manier om een exclusieve sfeer te creëren is door een spiegel met verfijnde directe of indirecte verlichting toe te voegen. Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft vormen, variërend van organische ontwerpen tot strakke lijnen.

Design radiator onherkenbaar tussen badkamerdecoratie
Design verwarming tegen grijze wand

10. Badkamer opbergruimtes

In uw streven naar een luxueuze badkamer hoeft de functionaliteit niet te wijken. Integendeel, het slim toevoegen van ruime, fraai vormgegeven opbergmogelijkheden kan de luxe uitstraling juist versterken. Een suggestie voor een exclusieve ambiance is het selecteren van verborgen opbergruimtes. Hierdoor behoudt uw badkamer een serene en opgeruimde uitstraling.

Gesloten luxe opbergruimtes onder wastafels

Ontdek uw stijl met Keizers

Bij Keizers hebben onze interieurontwerpers een schat aan ervaring en creatieve ideeën om samen met u uw droombadkamer te realiseren. We streven naar kwaliteit, maatwerk en bieden unieke producten die perfect aansluiten bij uw wensen en behoeften. In ons Experience Center ontvangen wij u met enthousiasme, waar u zich kunt laten inspireren en uw gewenste stijl kunt ontdekken!

Wilt u nog een stapje verder en uw luxe badkamer omtoveren tot een wellness paradijs? Ontdek dan hier alles voor een wellness badkamer. Of neem een kijkje tussen onze afgeronde projecten.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Keizers Tegels & Sanitair

Nijverheidsstraat 58
7575 BK Oldenzaal
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag - Zaterdag
10:00 - 17:00 (Op afspraak)

Feestdagen

© 2024 Keizers - Tegels & Sanitair